Magisk, ja det er matverden for meg. Hvordan man med små enkle triks og variasjoner kan gjøre en rett mer smakfull og opplevelsesrik. Det utfordrer i hvert fall meg til å bli nysgjerrig og kreativ på; hvordan vil det smake hvis jeg gjør sånn eller slik.

tilslørte bondepiker
Her har jeg tatt frem et gammelt minne fra skolekjøkken tiden, jeg var så heldig å ha en skolekjøkken lærer som lærte oss tradisjonelle retter som i hvert fall ikke mine barn har sett noe til i sin skoletid. Det resulterte i enda et tilskudd i min mango mania. Du skjønner muligens hvilken dessert som er inspirasjonen?

Du kan knuse kavring som er en rask variant, jeg ristet mellomgrove skiver i brødristeren. Prøvde å lage en sunnere versjon, men her må jeg si meg enig med prøvekaninene. Den blir best på kavring, nr 2 loff, det ble litt mye «brød» smak med grove skiver. For glutenfri variant, er det bare å bruke glutenfri loff eller tørke de for å få kavring.

Magiske mangopiker (2 porsjoner)

2 loffskiver

2 ts ghee eller smør

2 ts brunt sukker

1 ts malt kanel

kremfløte

mango puré

litt revet mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

Varm smør eller ghee, smuldre loff/ kavring, stek noen minutter med brunt sukker og kanel for å få det litt sprøtt.

Mens det avkjøles, visp fløte med litt sukker og vanilje ekstrakt. Legg lagvis rasp, kremfløte, mangopuré. Avslutt med krem og litt revet sjokolade.

Lykke til!