Gratulerer med dagen, mor India!

Gratulerer med dagen til alle indere i og utenfor India🇮🇳.¬†Vi feirer 70 √•r med frigj√łring fra det britiske emperiet.

V√•r nasjonal sang «Jana Gana Mana» er basert p√• et bengalsk-sanskritdikt skrevet av Rabindranath Tagore, Indias store dikter og forfatter fra f√łr frigj√łringstiden (1861-1941).¬†P√• denne dagen kan ikke Mahatma Gandhi ji unng√•s verken i taler eller forestillinger, siden han hadde en meget sentral og viktig rolle i frigj√łringen og vekkelse av nasjonalisme og fremme selvtillit.

india-flagg

India er vel det eneste landet der b√•de frigj√łringsdagen og grunnlovsdagen feires like h√łytidelig. 15. august 1947 er den historiske datoen som minnes med stolthet, glede og sorg. 26 januar er grunnlovsdagen, s√• det vakre hymnet synges minst to ganger i all offentlighet.¬†Frigj√łringsdagen feires med flagg heising, store arrangement i alle skoler (ikke bare barneskoler som her hjemme) og institusjoner. Offentlige bygninger pyntes med lys og blomster Det feires med tivoli bes√łk, gode m√•ltider og av enkelte med fyrverkeri. Med tiden og bedre √łkonomiske tilstander, √łker mulighetene til fest og moro.

DSC04012

I Oslo blir det feiret med Tiranga (flagget) heising i ambassad√łrens bolig kl. 10:00, statsminsterens tale leses og deretter lett bevertning og mingling. Kvinner m√łter i sari, mens menn stort sett g√•r i dress. Over ser du et bilde av meg og min mor i sari. Siden det er rundt tall, er det i √•r mottagelse p√• Grand hotel for utvalgte p√• kvelden.

Jeg gleder meg masse! Deler noen bilder p√• instagram-story utover dagen, s√• f√łlg med.

 

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

1 Comment

  1. Heidi Gulbrandsen Smerud

    Nydelig sari du har der. Artig å se moren din.

    Happy independence day ūüôā

    Heidi

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: