Nirus butter chicken

Her kommer en ny kongelig rett fra Moghul-kjøkkenet. Butter chicken, som betyr smør kylling, har sin særegenhet i den magiske balansen mellom krydret, fløyelsaktig tekstur og en liten dæsj sødme. Nyansen i krydderbruken er uhyre viktig, da det lett kan gå galt eller bli for søtt.

Oppskriften ble til noen tiår tilbake før deling av India i byen Peshawar da en restauranteier satt igjen med for mye tandoori kylling og måtte finne en måte å bruke den på. For å gjøre den ekstra sprø, ble kyllingbitene stekt i smør og deretter surret i denne fløyelsmyke sausen hvilket ga en utsøkt sammensetning. Mot avslutningen ble den toppet med en god klatt smør og fløte; derav navnet butter chicken. Siden retten inneholdt smør i to omganger og fløte, ble den klassifisert som en gourmet fest rett.

IMG_9557

BUTTER CHICKEN

50 gram smør

1 kg kyllingfilet

1 glass Nirus butter chicken

3 dl fløte

Butter chicken

Fremgangsmåte :

  • Fres kyllingfilet i smør og stek
  • Ha i butter chicken paste
  • Ha i fløte og kok til kjøttet er gjennomkokt.

Strø på frisk koriander og server med basmati ris, nan og raita.

God fornøyelse!

2 kommentarer om “Nirus butter chicken

  1. Tilbaketråkk: JULEKALENDER 2017 - Luke 11 - Nirus masalamagic

  2. Tilbaketråkk: Oppsummering 2017 - Nirus masalamagic

Legg inn en kommentar