GOD JUL

God morgen,
Koselig med fjerde søndag i advent på selveste julaften:) Huset er vasket, juletreet er pyntet, gavene pakket og kortene skrevet. Da er det JUL! Det er deilig med julefri, noe eget med julefreden, julefilmene, julematen og all pynten. I år er jeg gjest på julaften og det blir ikke ribbe og slikt på kjøkkenet mitt i år. Gleder meg til å bli servert og er spent på hva det blir.
God jul og godt nyttår fra Masalamagic
Jeg ønsker alle lesere, følgere, støttespillere og samarbeidspartnere en fredfylt julehøytid og magisk nytt år 2018.
Ønsker du noen fler tips i julen, så kommer det en «uke»meny her 🙂

Helstekt blomkål

Mange synes blomkål er en kjedelig grønnsak, det skjønner jeg når den bare kokes og ikke krydres. Da er den og forblir kjedelig. På indisk vis blir den veldig god fordi magien i krydderet løfter smaken flere hakk.

Helstekt blomkål

Daddelglassert ribbe

Indisk ribbe er det ikke noe som heter og ikke har jeg som mål å gjøre ribben indisk heller. Det hadde muligens blitt litt feil, men det går fint an å gi den mer smak? Jeg har laget kalkun med smak tidligere, men nå her jeg prøvd med en annen sammensetning.
Fusion ribbe

Chia grøt

Khir er en indisk dessert laget av ris og melk. Den minner om risgrøt, men inneholder krydder som kardemomme og safran. Det er morsomt å prøve en indisk vri med chiafrø. Visstnok lager jeg den som kald kjøleskapsgrøt en sjelden gang, men da savner jeg litt smak og derfor prøvde jeg forsiktig med litt krydder. Nøtter er også et alternativ, men valgte å starte med krydder først.

Chia khir

Krydret reinsdyrstek

I fjor lagde jeg noe annet enn ribbe på julaften, og vil derfor dele det med dere. Reinsdyrstek ble veldig populært her i huset og er en fin variasjon fra ribbe og pinnekjøtt, som man ellers spiser. Dette kan også være godt å lage før julen eller i romjulen når man har god tid til å lage seg deilig mat og eventuelt ved middagsbesøk. Tilbehøret kan man variere litt som man ønsker, men jeg har brukt litt grønnsaker og poteter.

IMG_4260

Vegetar quesedilla

Det er gøy å bli utfordret til å lage noe annerledes så da jeg ble spurt om å lage noen oppskrifter med ekstra moden Parmesan, prøvde jeg denne. OG gjett hva, det ble supergodt! Du kan bruke valgfrie grønnsaker eller andre ingredienser som fyll.

Vegetar quesedilla

Vegansk appelsinkake

Vegansk appelsinkake

Vegansk mango iskake

Mine 3 barn har laktoseintoleranse og minste tåler heller ikke hvetemel, så sammen liker vi å prøve retter uten disse ingrediensene. Denne er supergod og superenkel, ingen gluten eller egg og du kan lage den på kokosmelk hvis det er gjester som ikke skal ha melkeprotein.

Vegansk mango iskake

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

1 Comment

  1. Korma hadde vært supert!

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: