Ukemeny 1 – 2018

🙏🎊Godt nytt √•r alle sammen. H√•per 2018 blir et opplevelsesrikt √•r med nye begivenheter. Det skal bli godt med hverdag igjen etter en lat juleferie med masse god mat, feiring og kos med familie og venner. Gleder meg til nye kurs og nye eventyr med indisk mat. Her kommer en ukemeny for litt matinspirasjon ūüôā

Ondwo¬†// Indisk krydder»kake»

Ondwo er en mettende god lunsj hjemme eller i matpakken. Denne gobiten er fra delstaten Gujrat, Nord-vest i India.

Handwa

Egg parantha

Er det ikke rart at man husker spesifikke ‚Äúlukter‚ÄĚ fra barndomstiden, hvordan besteforeldre luktet eller aroma av forskjellige retter.¬†Jeg vet akkurat hvorfor jeg minnes matpakkene jeg fikk som liten. De b√•de luktet godt og smakte fortreffelig!

Egg parantha

Chili chili chicken

Kinesisk mat er meget populært i India, men som i alle land setter kokkene sitt eget preg på den utenlandske maten. Så det kalles Indo-chinese cusine.Denne kaller jeg chili chili chicken fordi den er meget sterk. Du kan klart lage den midlere, men da kan den ikke kalles chili chicken vel og merke. 

Sweet and sour chicken

S√łr-indisk scampi

Denne retten ble servert p√• en av mine kulianriske¬†reiser til s√łr-India. Kokken¬†forklarte hvordan den var laget og jeg har pr√łvd √•¬†gjenskape den.

IMG_4332

Fylt squash med lammekj√łttdeig

Dagens oppskrift er en skikkelig fusion rett. Riktignok lager vi mye fylte gr√łnnsaker i det indiske kj√łkken.¬†Vi kan fylle gr√łnnsaker med krydderblanding, stekt l√łk eller panir, jeg har valgt kj√łttdeig i dag. All slags kj√łttdeig kan brukes, jeg har brukt lammekj√łttdeig.

Fylt squash

Kardemomme kaffe

JA, du så riktig. Jeg bruker krydder i det meste, til og med kaffe. Kardemomme er så fenomenal på smak. Her blir det slett ikke det samme å koke vann og ha i kardemomme pulver fra glass.

Kardemomme kaffe

Fruktfat med mango og ristet n√łtter

Denne desserten er s√•√•√• enkel, laget i en fei, gluten-, egg- og melkefri. Riktignok er det n√łtter p√• toppen, som fint kan utelates ved allergi.

Fruktsalat

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

2 Comments

  1. Tusen takk for lekre oppskrifter og riktig godt nytt år !

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: