Endelig s√łndag🙌🏼¬†det er klart ukens beste dag. Denne uken har v√¶rt fylt av flere h√łydepunkter. S√łr-indisk kurs,¬† koselig jentekveld og tikka masala kurs i Trondheim😊¬†Samtidig flere solrike dager og varmere temperatur. Da er vi alle forn√łyd🤗¬†√ėnsker deg en riktig deilig s√łndag, og h√•per du finner inspirasjon i menyen under🙏

FRUKT CHAAT (vegansk, glutenfri)

Har du ikke pr√łvd noen av chaat oppskriftene som er lagt ut tidligere, vil jeg anbefale deg denne. √Örsaken er at det er ingredienser som er godt kjent i en norsk hverdag. Her har du en frisk variant med frukt, alts√• vi indere spiser n√¶rmest alt med krydder ūüôā

Fruit chaat

GRILLET HALLOUMI MED MANGO (Glutenfri, vegetar)

For fire √•r siden p√• en reise til Stockholm, fikk jeg smake den grillet i skiver. N√• tenkte jeg skulle smake den med mango, hvilket gir b√•de s√łdme og saft fra frukten. Til meg selv laget jeg med chilipulver siden jeg liker litt styrke p√• maten og til min bedre halvdel som skyr unna chili, en mild variant. Til han drysset jeg p√• litt frisk koriander, som b√•de ser lekkert ut og gir god smak.

Krydret halloumi

TANDOORI SPAGHETTI (kan lages glutenfri, melkefri)

Dette er ikke noe typisk indisk, verken spaghetti eller ost. Men en god fusion smak ble det – jeg anbefaler deg √• pr√łve! Jeg brukte glutenfri spaghetti.

Tandoori spaghetti

GLUTENFRI VEGETAR PAI (hvetefri, vegetar)

Pai er som dere vet ikke noe indisk og ganske mild i smak for en indisk gane, spesielt min som er glad i sterke smaker. Derfor laget jeg en glutenfri variant ved å piffe opp en vanlig oppskrift. OG gjett hva, det ble supergodt!

Glutenfri pai

RESHMI KEBAB (glutenfri)

Disse er s√• gode at de forsvinner uansett n√•r de serveres eller hva de serveres med. Reshmi betyr fl√łyel og denne oppskriften er s√•re enkel,¬†dersom jeg kan bruke det uttrykket?¬†Fort gjort er det ogs√•, mener jeg da. Tiden du trenger er til √• rive ingef√¶r, hvitl√łk, chili og knuse cashewn√łtter.

Reshmi kebab

MANGO OSTEKAKE (eggfri)

Ostekake er bare s√• supergodt, samtidig er den eggfri og det g√•r veldig¬†raskt √• lage. Jeg som elsker mango, har n√• pr√łvd meg p√• √• lage denne lekkerbisken! Gjett om det smakte godt? Egentlig for godt! Den kan jeg ikke lage for ofte, da kommer jeg til √• spise altfor mye..

Mango ostekake

BESAN KA DOODH (glutenfri, vegetar)

P√• hindi kalles det besan ka doodh som betyr melk med kikertemel. Syns jeg ser deg skj√¶re en grimase for det h√łres ikke fristende ut, men det er faktisk veldig godt, mettende og ikke minst veldig sunt. Jeg tror ikke det er g√•tt en vinter uten at mine barn har f√•tt denne deilige drikken et par ganger. Den kan lages uten gurkemeie, men har du infeksjon, forkj√łlelse eller feber er det lurt √• ha det i.

Besan ka doodh