Endelig s√łndag🙌🏼¬†Uken min har v√¶rt kort med flere dager til sengs og null aktivitet. Hurra for gurkemeie og ingef√¶r som f√•r meg raskere p√• beina.¬†Helgen har v√¶rt full av aktivitet, stand og foredrag p√• Spis og drikk festivalen i spektrum.¬†Tusen takk for god innsats til iherdige team-MasalaMagic🙏

Med denne spennende menyen, √łnsker jeg deg en god uke med langhelg☺

GR√ėNN PANIR TACO

Wraps er blitt det fancy ‚ÄĚnye‚ÄĚ ordet for en stor lompe som kan fylles med forskjellige ingredienser. Riktig nok er wraps st√łrre for √• f√• plass til fyllet. I India har vi lang tradisjon for slikt br√łd som kalles chapati eller roti.

Besan ki roti

S√ėR-INDISK SCAMPI

Denne retten ble servert p√• en av mine kulianriske¬†reiser til s√łr-India. Kokken¬†forklarte hvordan den var laget og jeg har pr√łvd √•¬†gjenskape den.

IMG_4332

KORIANDER SNACKS

Nå tenker du muligens, nei enda en oppskrift med koriander gitt. Er hun ikke lei, men faktisk så er jeg selv virkelig overrasket over bruksområder og omfanget av pastene mine.

IMG_3691

MANGO PISTASJ BISCOTTI

Mango og pistasj er en klassisk kombinasjon i indiske desserter. Jeg fant en gammel kjeks oppskrift i min samling, og tenkte denne ville smake godt i en kombinasjon. Som sagt som gjort og for å si det enkelt så ble bælgodt (slik det sies i Fredrikstad).

Mango biscotti

SANDWICH MED CURRY

Sandwich er et godt eksempel p√• gammeldags fusion food. Med England som kolonimakt, l√¶rte de innf√łdte √• bake br√łd og kjeks til nye landsmenn.

Curry sandwich

GRILLET LAMMEKOTELETTER

I dag st√•r chili garlic lammekoteletter p√• menyen. Det meste som skal marineres b√łr st√• over natten i kj√łleskap eller minst 3-4 timer. Et annet tips er √• legge alt i en plastpose og lage noen hakk i kj√łttet slik at marinaden trekker inn.

Lammekoteletter med chili og ingefær

SHAHI TUKDA

N√• er det tid for √• dele shahi tukda ‚ÄĚkongelig bit‚ÄĚ som denne retten kalles. Den er superenkel √• lage i dag, men da den ble oppfunnet var det sikkert ikke vanlig √• g√• p√• super‚Äôn og kj√łpe loff. Den m√•tte f√łrst bakes! Det slipper vi i dag.

shahi tukda