Hurra for frihelg og forsmak p√• sommeren🌞¬†Uken har v√¶rt innholdsrik og det er supert med ekstra fridag og kos med familien.¬†I helgen har jeg hatt hyggelig bes√łk av barndomsvenninne og v√¶rt p√• bes√łk i Plankebyen💝

√ėnsker deg en deilig s√łndag, her ukens indiske inspirasjon.

SPICY GREEN PEAS (glutenfri, vegansk)

I Norge er vi vant til litt s√łt smak p√• ertene og de er gjerne dampede med litt sm√łr p√•. Her kan du pr√łve deg p√• den rake motsetning nemlig flere krydder og en god del mer smak. Chilien er selvf√łlgelig valgfri.

IMG_1802

CHICKEN DRUMSTICKS (glutenfri, kan lages melkefri)

I indisk kj√łkken brukes gjerne kj√łtt eller kylling med bein fordi da blir rettene mer smakfulle, ikke bare n√•r det skal lages gryter med saus, men ogs√• ved grilling og steking.

Chicken drumsticks

BLÅSKJELLSUPPE (glutenfri, melkefri)

Er jo slett ikke noe indisk, men n√•r s√łnnen¬†har bursdag og √łnsker seg bl√•skjell suppe s√• m√• mor Google for det er noe jeg aldri har pr√łvd f√łr. Moro √• l√¶re seg noe nytt!¬†

IMG_5858

AAM PANNA // KRYDRET MANGODRIKK (glutenfri, melkefri, vegetar)

Aam panna er en mangodrikk som nedkj√łler i varmen og har en spennende smak. Dessuten er den veldig god for ford√łyelsen, s√• kanskje noe √• tenke p√• sammen med grillmat eller andre tungtford√łyelige retter?

Aam panna

MANGO & LIME LAKS (glutenfri, melkefri)

I det siste har jeg h√łrt flere p√• demo som har brukt min mango og lime chutney med kylling og fisk.¬†Det fikk meg til √• bli nysgjerrig, derfor¬†pr√łvde jeg p√• denne. Personlig ville jeg ha piffet den opp litt mer,¬†og det er selvf√łlgelig mulig.

Mango-og-lime-laks

PANIR CORN TIKKI (glutenfri, vegetar)

Tikki betyr en burger eller runding. Som regel lages den med kokte poteter, i dag l√¶rer jeg deg en variant med litt mer enn poteter, selv om den ogs√• er meget god! Av navnet skj√łnner du kanskje at jeg blander i panir, den deilige indisk osten som kan brukes til altmulig og maiskorn.

IMG_1842

BADAM KI BARFI // MANDEL BARFI (glutenfri, melkefri, vegetar)

N√•r du smaker denne uten n√łtter og krydder, minner den om marsipan. Det er en form for krydret marsipan og blir helt vegansk dersom du lager den p√• kokosolje. Jeg har laget den p√• tradisjonelt vis med ghee.¬†

Badam ki barfi