Sunnere chips skal du lete lenge etter! Jeg snakker selvfølgelig om grønnkål chips. Ehh starter mange å si, ”Er ikke det bittert da?”, jo, men det er akkurat det som gjør at det blir sunt! Bittert er en av de seks smakene som i følge Ayurveda, bidrar til en balanse i fysiologien vår. Videre vil det redusere søtsuget, noe de aller fleste er plaget av. Det er rart med det, folk kan nyte noe så bittert som svart kaffe men rynke på nesen for roccula og grønnkål. Folkens, det er bare en vanesak. Prøv det et par ganger før du rynker på nesen 🙂


Du trenger ikke mye olje, det er kun for å blande ut krydderet og slik at bladene ikke skal bli helt tørre og brenne så lett. Krydderne gjør chipsene mer spennende i smak.

Optimist som jeg er laget jeg en stor porsjon, men ikke alt forsvant slik jeg er vant til. Da oppbevarte jeg de i kjøleskapet til dagen etter og brukte de i omelett. Ellers kan de erstatte roccula i salat, pizza, pasta, pai og på smørbrød.

SPICY GRØNNKÅLCHIPS

350 g grønnkål

2 ss rapsolje

½ ts salt

½ ts gurkemeie

½ – 1 ts chiliflakes

Lime

Fremgangsmåte : 

  • Start med å vaske grønnkålen godt og la den tørke litt på et klede.
  • Bland rapsolje og krydder. Hell blandingen over grønnkålen og kna den godt inn i bladene.
  • Legg de marinerte grønnkålbladene utover på et steke brett med bakepapir.
  • Stekes på 180 grader med varmluft i 5-10 minutter midt i stekeovnen.
  • La grønnkålchipseneavkjøles på en hullrist før servering, da blir de helt sprø.

Jeg kan anbefale de på fiskeburger med fusion potetsalat og Nirus Daddelchutney. Prøv de forøvrig som sprøtt innslag på suppe og daal.

Velbekomme til en sunn og krydret fornøyelse 🙂