God søndag! Denne uken har vært tøff, travel og tung. Som noen av dere så på instastory så har jeg vært en kort tur i India i anledning begravelse. Mye har skjedd, og det har vært litt lite aktivitet her på bloggen. I tillegg har vi hatt åpent på take away, deltatt på Mersmak i Skien og hatt stand på Elvefestivalen i Drammen. Det blir muligens litt stille fremover også, men jeg håper dere vil ha glede av oppskriftene som allerede er her 🙂 Her kommer ukemenyen. Jeg håper dere vil finne inspirasjon i oppskriftene her til den kommende uken.

BAGARE BAINGAN (vegansk)

Dette er en avansert rett fra Hyderabad som ligger sør-øst for Mumbai. Her bruker jeg mange krydder og god tid på sausen.

Bagare baingan

KOFTA CURRY (glutenfri, kan lages laktosefri)

Kofta betyr en bolle slik som kjøttbolle og kan vel så mye lages av grønnsaker. Curry har sin opprinnelse i kadhi (dh uttales som hard l, som Ola i Østfold) og betyr en rett med saus. Siden engelskmennene ikke klarte den uttalelsen brukte de curry på sin måte. Denne er laget av kjøttdeig som blir keema og retten kalles keema kofta curry.

KORIANDER OG TUNFISK SALAT (glutenfri)

Denne kan brukes som pålegg eller tilbehør i en tapasmeny og er holdbar i kjøleskap i ca 10 dager.  Hvis ønskelig kan et par ss med rødløk terninger blandes i, men det er ikke nødvendig siden tunfisk er ganske smaksterk.

koriander og tunfisksalat

MATMUFFINS

Muffins er ikke bare søte kaker og som cupcakes, men kan også være sunt og mettende. Her deler jeg en oppskrift på to forskjellige varianter, med to smaker. Lett å lage, samtidig enkelt å bringe med seg 🙂

Matmuffins

CHILI CHILI CHICKEN (glutenfri)

Kinesisk mat er meget populært i India, men som i alle land setter kokkene sitt eget preg på den utenlandske maten. Så det kalles Indo-chinese cusine. Denne kaller jeg chili chili chicken fordi den er meget sterk. Først har jeg marinert kyllingen i min curry paste og deretter hatt i sterke røde chili. Du kan klart lage den midlere. 

Sursøt kylling

SØTE PANNEKAKER MED SPELT (vegansk)

Pannekaker er fort gjort å lage og ikke bare en favoritt hos nordmenn, men hos alle folkeslag tror jeg. I det indiske kjøkken finner vi mange varianter av disse godsakene.

Spelt pannekaker

FRUKT CHAAT (vegansk)

Chaat er en smårett som nærmest selges på alle gatehjørner i India. Du kan sammenligne det med en kjapp pølse i lompe, men der stopper sammenligningen. Her har du en frisk variant med frukt, altså vi indere spiser nærmest alt med krydder 🙂

Fruit chaat