GOD SØNDAG 🙂 Denne uken har vært kjempe morsom med flere kurs og forskjellige tema, som glutenfritt kurs i samarbeid med NCF Oslo/Akershus blant annet. Take-away tar seg opp og det er herlig å bli kjent med naboene som kommer innom for pick-up. Har du lyst til å prøve maten min så kan du bestille på 940 57 890.
Helgen nytes i Paris. Gleder meg til å besøke Aditi (datter) som studerer der og oppleve SIAL International Food Exibition. Følg med på instastory om du vil se hvordan helgen går 🙂
Ønsker deg og dine en avslappende søndag.

BATATA WADA (vegansk, glutenfri)

Batata betyr potet og wada betyr en bolle eller smultring (noe som er fritert). Disse kjøpes på små traller i handlegater og små spisesteder. Dette er typisk street-food som pav bhaji blant annet i Mumbai.

KANTARELL- OG ELGGRYTE (glutenfri)

Kantareller er garantert ikke noe indisk, ikke sjampinjong heller. Disse er «nye» grønnsaker i India, slik som aubergine og okra i Norge. Så hva gjør man da i et fusion kjøkken, jo man tager hva man haver 🙂 

Elggryte

MAISCHAAT MED MYNTE OG SITRON (vegansk, glutenfri)

Mais er så utrolig godt, syns nå jeg i hvert fall. Jeg bruker den i salat, grønnsaksretter og som her i chaat, en smårett.  Den kan passe som et mellommåltid, i matpakken eller som salat i et større måltid. Riktignok er den søt i smak, men det er her balansen og magien i krydder må brukes.

KASHMIRI LAM (glutenfri)

Alle delstatene i India har egen sjarm, kultur, språk og mat retter. Alt som brukes og lages i Kashmir blir betegnet kashmiri. I dag står lam fra Kashmir på menyen, altså kashmiri lam.

kashmiri lam

GLUTENFRI VEGETARPAI

Pai er som dere vet ikke noe indisk og ganske mild i smak for en indisk gane, spesielt min som er glad i sterke smaker. Derfor laget jeg en glutenfri variant ved å piffe opp en vanlig oppskrift. OG gjett hva, det ble supergodt!

Glutenfri pai

CHICKEN 65 (glutenfri, kan lages vegansk/vegetar)

Hvorfor denne retten kalles chicken 65, vet du kanskje ikke. Den er ikke like populær som chicken tikka masala i nord-India og har opprinnelse fra Chennai i Tamil Nadu. For vegetarianere kan den lages med blomkål, sopp eller panir.

Chicken65

MITHA DALIYA

Grøt er det første måltidet etter morsmelken i de fleste kulturer og de fleste liker det. I India spises gjerne søt eller salt daliya til frokost, salt grøt! Her er den søte daliya som spises til frokost og er laget av couscous.

Dalia