God kveld! 🙂 En ny uke og en ny ukemeny. Helgen handlet om kjærlighetens faste, litt jobb og lade batteriene til en ny uke. Hva har du gjort i helgen?  Flere deler bilder av maten de lager, det er veldig gøy å se! Fortsett å tagge oss og bruk #masalamagic

SQUASH KOFTA (vegansk, glutenfri)

Vanligvis blir kofta brukt om en kjøttbolle, du finner lignende navn i andre kjøkken. Når bollene får ligge i varm saus, blir de myke og eser opp i størrelse. Her er en variant med squash.

squash kofta

KEEMA NAN MED ELGKJØTT

Naan spises til fest og chapati/roti spises til hverdag. Når du skal kose deg ekstra, kan du prøve fylte naan. Keema betyr kjøttdeig, så det mest vanlige er å bruke kjøttdeig.

Keema naan

GRESSKAR SUPPE (vegetar, glutenfri)

På kalde høstkvelder frister det med suppe. Det er mettende, enkelt og veldig godt! Med Halloween kommer gresskarene i butikkene, jeg tenkte å prøve denne typen til en forandring. Har du trykk koker går dette på 10 minutter!

Gresskar suppe

LEMON RICE (vegansk, glutenfri)

Jeg har vært så heldig og fått lov til å lage kulinariske reiser til India, der sør-India har vært et fantastisk innslag. Denne oppskriften er inspirert derfra. En fordel med denne oppskriften er at du for eksempel kan bruke risrester fra dagen før.

Lemon rice

SØR-INDISK KALKUN (gluten- og melkefri)

Denne kalkunen forberedes helt annerledes enn slik du vanligvis gjør med saus og poteter. Retten spises gjerne som en tapas rett, som fyll i pitabrød eller med saus og poteter etc.

Sør-indisk kalkun

PAPADAM TAPAS (glutenfri)

I Punjab sier vi egentlig papad (med hard l til slutt som i Ola), papadam er et sør-Indisk ord. Papadam tapas kan serveres som en enkel forrett eller i en tapas meny.

DADDEL KULER (vegansk, glutenfri)

I mange asiatiske land spises dadler året rundt. Jeg er glad i dadler men det blir litt kjedelig å spise de naturell i lengden. Er du ute etter et sunt alternativ til kaker eller go’bit uten egg, hvetemel og melk, så prøv disse 🙂 

Daddel kuler