God mandag! November er her og vinteren nærmer seg. Hva er dine tips for å takle overgangen til mørkere tider? Jeg har delt noen tips i innlegget om detox.

Her er ny ukemeny med nye oppskrifter og inspirasjon for den kommende uken, håper dere finner noe fristende å lage her. Ønsker deg en fin mandag 🙂

GULROT OG SØTPOTETSUPPE (glutenfri, melkefri)

Utrolig, men sant, suppe kan lages av hva som helst. Kunsten er å ha nok smak og fyldighet slik at man får en metthetsfølelse. Dere som må ha kjøtt, kan for eksempel ha sprøstekt bacon eller noen spiseskjeer med stekt kjøttdeig som garnityr.

Gulrot og søtpotet suppe

CHILI CHILI CHICKEN (melkefri, kan lages vegetar)

Kinesisk mat er meget populært i India, men som i alle land setter kokkene sitt eget preg på den utenlandske maten. Så det kalles Indo-chinese cusine. Du kan klart lage den midlere.

Chili chicken

PANIR & PAPRIKA (vegetar)

Jeg er glad i paprika og den gir en spennende kombinasjon med den myke osten, samtidig som fargene gjør den enda mer innbydende. Du kan klart bruke andre grønnsaker du liker, jeg kan også anbefale sjampinjong.

Paneer hakk med paprika

TANDOORI LAM (glutenfri)

Tandoori betyr tilberdet i en tandoor, som er en tradisjonell leirovn. Foretrekker du annen type rødt kjøtt, kan det fint brukes. En enkel måte å få restaurant opplevelse hjemme.

Tandoori lam

ALU KE PAKORE (glutenfri, vegansk)

Prinsippet med pakore er som tempura, bare at det blir sunnere å bruke kikertemel i stedet for hvetemel. Dermed blir de også glutenfrie!

DADDEL LATTE (glutenfri, kan lages vegansk)

Denne type drikke er ganske uvant for en norsk gane, men du kan tenke deg en varm smoothie eller en kraftig latte; uten kaffe vel og merke. Derfor kaller jeg den daddel latte.

GULAB JAMUN (vegetar)

Gulab betyr rose og jamun er et indisk bær som er mørk lilla og har meget spesiell smak. Det er fritterte, myke boller som ligger i sukkerlake. Navnet er gitt fordi i mange oppskrifter brukes rosevann i syrupen og de fritteres på svak varme til de nærmest får en svart-lilla farge.

Gulab jamun