Fargerik tradisjon

Chudiyan, som det kalles på hindi og punjabi, er runde armbånd helst i glass. Som også lages i metall, sølv, gull, diamanter osv. Disse ble brukt av jenter i alle aldre, der gull chudiyan ble sett som en stor gave å få eller å ha. Alle jenter får fortsatt gull eller diamant chudiyan av foreldre eller svigerforeldre avhengig av hva de ha råd til.

IMG_3750 IMG_3751

Som sko og vesker, må du ha noe som passer til hvert antrekk. Dermed samlingen med mange farger og materialer. Dette er en stor glede for oss kvinner, for hvem liker ikke å pynte seg? Her i huset, med tre av oss, kan man trygt si at det trengs mange varianter. Nå som karwachauth akkurat var, ble dette et must med antrekket.

IMG_3754

Både før i tiden og fortsatt i høytider er det forskjellige, fargerike glass og metall chudiyan som er veldig populært. I forbindelse med høytider er det store køer for å få matchende armbånd til nye festklær og det sies at ingen høytid er fullkommen uten at du hører klirring av armbåndene fra fruen og jentene i huset. Var fruen sint en dag, så var løsningen å komme med nye glass chudiyan, som blomster i vesten, for å sjarmere sin kjære. Dette er velbrukt i Bollywood filmer, der scener og sanger viser romantikk som mannens gave til kvinnen.

1454825_268407276640786_1373785420_n

2 kommentarer om “Fargerik tradisjon

  1. Tilbaketråkk: Prikk i pannen | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Kathak – indisk dans | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s