Indisk mat på norske fat // Om meg

Er du glad i autentisk indisk mat, opptatt av ren mat og spennende krydder? Da er nirusverden noe for deg.

Jeg har laget mat siden jeg var 9 år gammel og lærer deg å trylle med krydder både via kurs, med mine krydder eller min matserie med blant annet paste (krydder, olje/urte blandinger) og helt fra bunnen av.

De aller fleste er glad i mat og helst smakfull mat, som ikke nødvendigvis behøver å være kjempesterk. Her kan du erfare at indisk mat kan lages helt uten chili eller være mild etter smak. Du må heller ikke bygge om kjøkkenet eller få tak i ekstra ordinært utstyr. Forhåpentligvis vil det fjerne myter som finnes rundt indisk mat.

Herlige og tradisjonelle retter kan lages på ditt eget kjøkken med foretrukne råvarer og krydder, uten at det tar timesvis av din dyrbare tid. Jeg deler mine beste erfaringer, tips og noen hemmeligheter gjennom 41 år slik at du får til autentisk indisk smak. I tillegg har jeg laget egne favoritter med fusion retter inspirert av oppveksten i Norge og indiske røtter.

Via Nirusverden får du innblikk i indisk kultur, tradisjoner, min hverdag som kursleder, konseptansvarlig og ikke minst mine kulinariske reiser til India. Hver uke legger jeg ut oppskrifter, eller innlegg i India-spalten og en ukemeny. Om du sender inn ønsker og tilbakemeldinger, blir jeg superglad!

Du kan følge meg og nå meg på Facebook, Instagram @Masalamagic og på mail: niru@masalamagic.com. Ønsker du å kontakte meg angående samarbeid send gjerne en mail til aditi@masalamagic.com

OM MEG 

Jeg heter Niru Kumra og er i 50-årene, født i Punjab i India og vokst opp i Fredrikstad. Interessen for mat har jeg alltid hatt og fått det gjennom morsmelken med hobby-kokk til mor og bestemor som husstell lærer i 1947 🙂

Gjennombruddet fikk jeg på skolekjøkkenet i 6. klasse, der jeg ivrig lærte å lage norske kaker og gjærbakst som mamma ikke var kjent med. Det ble ikke kokkeutdannelse på meg, men flere år på skolebenken med økonomi på Østfold distriktshøgskole, prosjekt-ledelse på BI og innovasjon på NTNU noen år etter at jeg startet MasalaMagic. Gjennom 13 år i forskjellige departement, det private næringsliv og ikke minst ”livets skole” har jeg hatt det utrolig gøy og til tider utfordrende.

Til daglig lever jeg ut drømmen min gjennom masalamagic.com (startet i 2003), der drømmen om egne chutney var frøet til noe som nå er et lite ”tre” av familiebedrift med visjon om å gjøre indisk mat like kjent som pizza, pasta og taco. Jeg er den første som har skrevet en indisk kokebok på norsk, «Indisk mat på norske fat» kom ut i 2004. Her begynte ballen å rulle med kokkekurs på skolekjøkken som nå har blitt til min hverdag. På Carl Berner har jeg et kurssenter hvor du kan lære å lage indisk mat, tilbyr catering til privatpersoner og bedrifter, kulinariske reiser til India og har nå en matserie på 17 produkter, «Nirus Masalamagic», som kan kjøpes på blant annet Meny, Jacobs og Kiwi. Høsten 2017 ga jeg ut min andre kokebok «Masalamagic – magien i det indiske kjøkken».

Ellers har jeg tre fantastiske barn og en kjærlig ektefelle som støtter opp og er mitt team-MasalaMagic. De er både prøvekaniner, kolleger og heia-gjeng når mor trenger det.

Velkommen til Nirusverden
– indisk mat på norske fat

 

6 kommentarer om “Indisk mat på norske fat // Om meg

  1. Takk for en fantastisk blogg og firma! Indisk mat er noe jeg virkelig elsker og nå kan jeg endelig få prøvd meg på det hjemme! 🙂 Nydelige produkter!

Legg inn en kommentar