Mango mousse

Du vet at alle dessert oppskrifter med jordbær, sitron og lignende frukter kan man erstatte med mango puré. Jeg liker all slags frukt, men det er slik at mango er min favoritt. I tillegg blir det en hit i selskap når du lager noe som er litt annerledes og unikt. Da er det bare å slå til å eksperimentere.

IMG_8087

Her har jeg prøvd meg på mango mousse og igjen uten gelatin. Du må gjerne bruke gelatin, men jeg syns ikke det gjør noe at konsistensen blir litt bløtere. Når du ikke bruker gelatin, trenger denne litt mer tid i kjøleskapet, gjerne natten over. Faktisk har jeg en annen oppskrift uten egg også, men deler denne nå.

MANGO MOUSSE (4 porsjoner)

2 dl fløte

2 eggehvite

60 gr melis

225 gr mango puré

3 eggeplommer

Mynteblader til pynt

IMG_8094

Fremgangsmåte:

 • Pisk krem av fløte.
 • Visp eggehviter og melis til luftig masse.
 • Bland alle ingrediensene forsiktig, hell i serveringsglass og sett i kjøleskapet natten over.
 • Pynt med et par mynteblader og krem på toppen.
Nirus mangopuréHer bruker jeg min egen mango puré da den er høstet i India på sin beste tid og uten kunstige tilsetninger. Om du ikke bruker hele pureen på en gang kan resten flyttes over i et glass og fryses (egen reklame).

En meget god fornøyelse! Håper det smaker 🙂

 

 

6 kommentarer om “Mango mousse

 1. Heisann😊 Den Mango mousse ser jo veldig god ut og du skriver at du har en oppskrift uten egg. Jeg er tåler ikke egg og sliter med å finne erstatninger for det i ulike retter. Har du mulighet å legge ut oppskrift på mango mousse uten egg😊 Hilsen Kristine

  • Hei Kristine, jeg skal se om den kan legges inn i planen for oppskrifter neste måned en gang:)
   Prøv gjerne de andre mango oppskriftene uten egg så lenge:)
   Ha en fin dag!
   Klem Niru

 2. Tilbaketråkk: Ukemeny 50 | Nirusverden

 3. Tilbaketråkk: Oppsummering del 2 | Nirusverden

 4. Mangopuré? Mener du mangofrukten som er pisket til puré med en stavmixer el lignende?
  Elsker mango, så dette høres godt ut! 😄
  Hilsen Lise

  • Hei Lise 😊 her bruker jeg mangopuré fra min egen matserie som er høstet i India på sin beste tid, og uten kunstige tilsetninger. Den finnes i alle meny, Jacobs og eurospar. Også å finne i utvalgte kiwi og joker Oslo omegn. http://www.masalamagic.com/shop/nirus-mango-pure/
   Man kan også lage puré selv, men smaken blir nok litt annerledes da det ikke er sesong for mango nå. Lykke til! 😊
   Klem Niru

Legg inn en kommentar