Glutenfri Temakveld

Det indiske kjøkken har mye å by på når det gjelder mat uten hvetemel. Formålet med dette kurset er å gjøre folk bevisste på andre alternativ til mel; om man har intoleranse eller ikke. På dette kurset lærer du et fullstendig glutenfritt måltid som er meget smakfullt og næringsrikt.

Ofte forbindes allergivennlig mat som kjedelig, langt i fra, vil jeg si. Samtidig må jeg si at det klart er folk med intoleranse som kommer på disse kursene, ca opptil 90%, mens en og annen blir med for å lære mer for familiemedlem/ektefelle.

På tirsdag hadde jeg glutenfri temakveld med en veldig hyggelig gjeng. Kvelden startet med den teoretiske delen, der vi gikk gjennom oppskriftene for kvelden, litt om indias kultur og krydderet som brukes. Etter det begynner vi med å lage selve maten der alle får prøve seg på forskjellige retter.

IMG_3018IMG_3022

Etter hvert nyter vi det kulinariske måltidet sammen. Det er alltid morsomt å høre hvordan alle synes det har gått under selve matlagingen.

IMG_3025Vi lagde chicken curry med chutney, raita og papadums og selvølgelig lassi til å nyte ved siden av. For ikke å glemme glutenfrie naan. Ønsker du å lage dette selv, kan du finne oppskriften bak på kikertemelet som selges på Meny og Ultra.

IMG_3072

Melet ser forresten slik ut. Husk fiberhusk for at det skal bli en ordentlig deig konsistens. (Reklame for egne produkter)

MM_Kikertmel 2

Oppskriften på glutenfri naan laget jeg allerede for 10 år siden fordi en av mine første kursdeltakere hadde Cøliaki, ikke visste jeg at flere i min familie senere skulle ha så god nytte av denne kunnskapen og godt testede oppskrifter. Selvom jeg kan spise hvetemel, velger jeg heller glutenfritt eller spelt når jeg har mulighet.

LYKKE TIL! 🙂

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s