Min sommerferie

Sommeren er klart over og for meg er det den beste tiden av året. Jeg har kost meg med seks ukers ferie – god tid med familie, venner, feiringer og bursdagsfester! Folk flest klager over sommeren, men jeg er rimelig fornøyd med været. Bading i Norge er ikke noe for fryspinn som meg, så det ble flere dukkert i langt varmere og flotte strender!

MALTA er et sted jeg alltid har vært nysgjerrig på, bildene derfra er så innbydende og annerledes enn andre «syden» land, synes jeg. Etter å ha vært der kan jeg konstatere at det stemmer. Rent og pent, alle snakket engelsk og det mest fantastiske er at det var så trygt og sikkert. Om dagen kunne vi la alle vindu/ terrassedør stå åpen uten å være redd for innbrudd! Vi leide en enkel leilighet via airbnb og ble hentet av en meget søt dame. Så serviceinnstilt og imøtekommende.

IMG_4232

Øyen er en smeltedigel av folk fra Italia, Spania, Portugal, England, Danmark, Nederland m flere. Til tider var det vanskelig å skille mellom de innfødte og reisende. Nydelige strender, rent vann og  muligheter til mange aktiviteter både dykking,  parasliding, vannscooter, grotter og båtliv. På Crystal Blue Lagoon var vannet klart helt ned til 32 meter! Det var som å være i et stort basseng!

Når det gjelder mat så skilte det seg ikke bemerkelsesverdig ut. Her var det mye deilig oliven, soltørkede tomater, pasta, ost og honning. Naturlig nok var det en del sjømat også. I lokale butikker fant vi kjeks og kaker fra Danish bakeries og det viste seg at de har egen Danish village siden 1979!

IMG_4183
IMG_4209

Eksotiske Gozo var sjarmerende med bygninger av limestone og helt klart en kulturell opplevelse, der fikk vi dessverre ikke nok tid. For shopping og nattliv var byene Valetta og Sliema en fin opplevelse, men Popeye village var også verdt et besøk. Det er faktisk kåret til verdens mest fargerike sted.

Vi bodde i gangavstand fra landsbyen og gikk dit på ½ time i ca 40 grader! Langs veien fant vi bl.a druer, vannmelon, squash, rødbeter. Disse detaljene hadde vi nok ikke sett så raskt fra taxi eller buss.

IMG_6047 IMG_6048

De aller fleste av oss er sultne på sol, god mat og nye opplevelser på en ferie. Alt dette var tilstede i herlige Malta. Jeg opplevde øyen som en blanding av Portugal, Italia og Spania. Litt preg var det av Karibien også. Skulle gjerne hatt en uke til, så dit skal jeg klart tilbake. Fint med et lite tilbakeblikk, nå er høsten her (uten tvil mtp. været!), og tilbake til hverdagen og Masalamagic! 🙂

En kommentar om “Min sommerferie

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s