Min verden

Da var det min tur til å hive seg på bloggbølgen. Med dagens utvikling av sosiale medier skulle det også kanskje bare mangle. I dag er det Indias frigjøringsdag og siden røttene mine stammer derfra, tenkte jeg det var en fin dag å begynne på.

For 68 år siden i dag (1947) ble India et fritt land etter ca. 200 år under britisk herredømme. Siden den gang har mye forandret seg. Landet er en fremragende nasjon som har vokst enormt, men utvikles stadig enda. Frigjøringen hadde stor innvirkning av Mahatma Gandhi, spesielt gjennom hans ikke-voldelige politiske prinsipp. India er ikke kun stort geografisk, men også med stor variasjon i språk kultur og spisevaner. 31 delstater, 864 språk, ca. 26 religioner, 16 etniske grupper og 29 festivaler. Alt samlet et under flagget ’Tiranga’ som betyr trefarvet, og er det eneste flagget med et eget navn.

india-flagg

Siden dette landet er så mye av hva jeg står for i dag, ønsket jeg å dedikere mitt første innlegg til India. Gjennom denne bloggen kommer jeg til å dele min matglede ved spennende oppskrifter og gode råd om bruk av forskjellige matvarer. Ikke minst et innblikk i min hverdag både via innslag av kultur og religion. Og selvfølgelig min store lidenskap – Masalamagic. Håper du vil følge med og synes dette er spennende!

Velkommen til min verden!

2 kommentarer om “Min verden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s