Kokos

Kokos har blitt så populært den siste tiden, nettopp fordi den har så mange bruksområder. Ikke bare på kjøkkenet. Det er mange som vegrer seg for å kjøpe en kokosnøtt i frykt for hvordan man skal åpne den. En hammer er tingen å bruke.

Bank lett på utsiden rundt hele nøtten. Hold kokosnøtten med fast grep og gi et til to harde slag med hammeren slik at det blir sprekker i den.

IMG_3896IMG_3897

Sett gjerne nøtten over en bolle eller glass for å samle vannet i kokosen, det bør siles før du drikker det næringsrike, søte vannet. Del den i to og bruk en kniv til å få ut massen ved å sette kniven innunder fruktkjøttet.

IMG_3900 IMG_3904

Skyll nøtten godt og del i biter. Den kan spises som annet frukt og nøtter eller rives på rivjern til pynt på kaker og dessert.

IMG_3906 IMG_3911

IMG_3940


Dere må forresten få med dere denne månedens utgave av Tara. Det var koselig å bli kontaktet av dem, for å tipse om min bruk av kokos – både på kjøkkenet og ellers. Så spennende at det virkelig blir fokus på den herlige kokosoljen også.

I India har vi flere tusen år brukt kokosnøtt og kokosolje både i matlaging og spist som frukt. Oljen brukes til hud, hår og smøres feks på brannsår som ved langvarig bruk fjerner brennmerker og pigmentflekker på huden. Har testet dette på meg selv:)

FullSizeRender-2

Vannet i kokos er en deilig leksedrikk, helt naturlig uten kullsyre etc som nytes på stranden ikke kun i sør-India, men også i Mumbai. Du kan bruke dette både som hudkrem, tørr hud generelt, balsam eller en naturlig sminkefjerner.

Utfordringen er å lære seg å åpne den, det er nemlig ikke en enkel nøtt:)
Ha en fin dag alle sammen!

3 kommentarer om “Kokos

  1. Tilbaketråkk: Sørover | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Kokosolje | Nirusverden

  3. Tilbaketråkk: Mungdal halwa // Linsehalwa | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s