Muffins er ikke bare søte kaker og som cupcakes, men kan også være sunt og mettende. Her deler jeg en oppskrift på to forskjellige varianter, med to smaker. Lett å lage, samtidig enkelt å bringe med seg 🙂

IMG_3277

Matmuffins :

4 dl grov spelt

½ dl havregryn

2 ½ ts bakepulver

½ ts salt

50 gr rapsolje

2 ½ dl vann

1 egg


Til 300 gr røre brukte jeg 20 gr fersk spinat, 50 gr raspet hodekål og gulrot.

1-2 ss tandoori paste.


Til 300 gr røre brukte jeg 30 gr paprika og 40 gr brokkoli i småbiter.

1-2 ss koriander paste.


Fremgangsmåte :

Bland alt med en sleiv, fyll i muffinsformer og steke i 15 min på 220 grader midt i ovnen. Bruk forskjellige frø eller kjerner til å strø på toppen som prikken over i’en. Deilig i matpakken eller lunsj date med mango chutney. NAM! PS, man kan spise to stk uten dårlig samvittighet 🙂

IMG_3279