Kylling med daddelchutney

Innlegget inneholder egen reklame 

Siden indisk kjøkken er basert på Ayurveda og de 6 smakene, har vi ofte tilsetning av noe surt eller søtt i tillegg til krydder. Min daddelchutney inneholder også tamarind som er en syrlig belgfrukt, tilsetning av syrlig smak i kjøtt og fisk gjør det mørere.

IMG_6643

Denne retten blir enda bedre dersom du lar kyllingen stå 30-40 min i daddelchutney som en marinade, med eller uten chili er valgfritt, men chilien gir en spennende sting dersom den er sterk. Jeg har valgt å lage den uten hvitløk, man må ikke ha hvitløk i alt. I dag har jeg brukt sesamfrø som en crispy avslutning sammen med frisk koriander. Jeg bare «må ha det”. Tilsetter du vann, får du saus. Uten vann kan den servers i mindre porsjoner eller som del av en tapasmeny, forrett eller med tannpirker til stående buffet.

KYLLING MED DADDELCHUTNEY // SWEET AND SOUR CHICKEN

700 gr kyllingfilet

4 ss Nirus daddelchutney

½ ts pepper

½ ts salt

½ ss raspet ingefær

ev 1-2 frisk chili

3 ts sesamfrø

1-2 dl vann

2 ss frisk koriander

IMG_2939-2

Fremgangsmåte:

 • Del kyllingfilet i strimler, ha i daddel chuntey, salt, pepper og raspet ingefær.
 • Varm en stekepanne, ha i marinert kylling. Når det er godt oppvarmet, tilsett frisk chili og stek i ca 8 min.
 • Tilsett sesamfrø og stek videre i 5min, ha i vann. Når det tykner, avslutt med frisk koriander. Serveres med basmati ris eller tannpirker avhengig av hva du liker.

IMG_6645

Håper det smaker!

 

3 kommentarer om “Kylling med daddelchutney

  • Hei Christian,
   Kjøtt blir bedre jo lenger det ligger i marinade. La den gjerne ligge over natten, men har du dårlig tid gi det min 30 min. Lykke til!
   – Niru

 1. Tilbaketråkk: Ukemeny 39 | Nirusverden

Legg inn en kommentar