To nye tilskudd i Nirus Masalamagic

Jeg har gleden av meddele to nye tilskudd i matserien min Masalamagic, det er basmati ris og korma saus. Årsaken er at forbrukerne har gitt tilbakemelding på hva de savner, med høykvalitet basmati ris kommer vi nærmere en helhet i et indisk måltid. Korma er en mild variant til de som elsker indisk smak men ikke er fan av det sterke. Det er klart lov så velbekomme! Produktene er som alltid gluten- og melkefrie. By the way, my blog is also available in English now – just click the button on the right side that says «translate this page to English». This is so great! Looking forward to expanding the blog.

FotorCreated

Basmati har sine røtter fra Sanskrit urspråket som mange språk stammer fra, det betyr duftende. Risen har vært dyrket i India i mange århundre og ble første gang sporet tilbake til rundt 1766. India leverer 65% av verdensforbruket på basmati ris. Ristypen sies å inneholde 12 ganger mer aroma enn andre ristyper.

Bruksområdet er størst i Nord-India og på restauranter, da det er en dyrere ristype er den meget ettertraktet på høytider og feiringer. Ris er som vin, god lagring og kornets lengde indikerer kvalitet og pris. Smak forskjellen så skjønner du hva jeg mener.

I indisk kjøkken brukes ikke ris som erstatning for poteter, vi spiser gjerne poteter og ris sammen. I tillegg er det helt vanlig å krydre risen, det er noe annet kun kokt ris. Spisskummen, garam masala, gurkemeie, kardemomme og kanel er gode innslag som gjør den enda mer uimotståelig. I alle år har kursdeltakerne gledet seg over risrettene som serveres på Masalamagic sine kurs og arrangement. Nå kan de som ønsker få den langkornete risen på sitt middagsbord, ikke bare til indisk men kinesisk, thai, meksikansk osv.Basmati ris


Ordet «korma» stammer fra urdu korma eller ḳormah, som betyr «stekt», stammer igjen fra tyrkisk kavurma, bokstavelig talt betyr det «kokt kjøtt».

Korma er en anerkjent rett fra Mughul kjøkkenet som i dag finnes i dagens Nord-India, Bangladesh og Pakistan. Mughul-tiden spores tilbake til det 16. århundre under angrep fra persiske herskere. I følge forklaring fra en av våre guider på mine kulinariske matreiser, er det en forkortelse for muh gol som betyr rundt ansikt. De var kjent for ”månefjes”, var voldelige og store karer som spiste masse kjøtt og protein rik mat. For deres behov var korma en protein rik rett og rik på nøtter, fløte etc. I tillegg til klassiske indiske krydder, inneholder retten kokosmelk eller kokosmasse og gir en sødme i sausen. Vi har laget en medium smak som selvfølgelig kan lages sterkere med mer chili for de som ønsker det. Ingrediensene kan også tilpasses etter ønske, sausen er så smakfull at det smaker fortreffelig med både grønnsaker, fisk, scampi eller kylling.

Om du ønsker litt søtt innslag, kan 1-2 ts sukker tilsettes ved oppvarming.

Korma

Korma har status og prestisje som kongelig rett, som har sin plass på restaurantene og ved feiringer snarere enn et hverdagslig måltid.

Sjekk din nærmeste Meny, Jacobs og Eurospar butikk så skal du finne produktene 🙂 På Facebook siden vår finner du nå en konkurranse hvor du kan vinne produktene – Masalamagic AS 🙂

Jeg håper du vil nyte smakene!

Velkommen til Nirus Masalamagic

Til glede for deg og dine kjære

7 kommentarer om “To nye tilskudd i Nirus Masalamagic

  1. Jeg prøvde risen forleden, og hvem skulle tro at det var så lett å lage så god ris!! Løftet middagen hundre hakk. Aldri mer tørr boil-in-bag ris på meg!

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Kashmiri lam | Nirusverden

  3. Tilbaketråkk: Spinat ris | Nirusverden

  4. Tilbaketråkk: Søt basmati ris | Nirusverden

  5. Tilbaketråkk: Korma og basmati ris på 1-2-3 | Nirusverden

  6. Tilbaketråkk: Kylling med daddelchutney | Nirusverden

  7. Tilbaketråkk: Hariyala chawal // Koriander ris | Nirusverden

Legg inn en kommentar