Søtpotet fries

Du vet sikkert at alle oppskrifter med poteter kan erstattes med søtpoteter. Det er i alle fall veldig inn for tiden., ikke sant? Jeg har brukt søtpoteter en del, men ikke vært så bevisst på det som en erstatning, for meg har det vært en grønnsak jeg bruker periodevis. Se tidligere oppskrift om søtpotet.

IMG_7678

I dag gjør vi det enkelt og relativt mildt, noe som kan være godt i blant. Jeg serverer heller en sterk chutney til meg, så blir min bedre halvdel også fornøyd. En klype chiliflakes på halve siden er også løsningen noen ganger, men i dag altså i det milde hjørnet. Disse passer både som en tilbehør til middag eller bare en snack som mellommåltid. Hvis jeg har de som tilbehør til middag, beregner jeg ca 500 gr til 3 personer. Prøv disse med Daddel chutney 🙂

SØTPOTET FRIES

500 gr søtpoteter

3 ss olje

¾ ts salt

1 ts pepper

(4 ss sitron saft)

IMG_7682

Fremgangsmåte:

  • Skrell søtpotetene i tykke skiver eller staver.
  • Bland olje, salt og pepper.
  • Stek 20 min i forvarmet ovn på 225 grader. Det gjør de sprøe.
  • Drypp sitronsaften over før servering hvis ønskelig.

NAM!

 

 

5 kommentarer om “Søtpotet fries

  1. Tilbaketråkk: Ukemeny 36 | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Søtpotet fries med touch av indisk | Nirusverden

  3. Tilbaketråkk: RØDBET RAITA | Nirusverden

  4. Tilbaketråkk: Oppsummering del 2 | Nirusverden

  5. Tilbaketråkk: Ukemeny 17 | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s