Gled din kjære

Har du planlagt noe hyggelig til Valentines day? Dagen har jo fått stor oppmerksomhet de siste årene, ettersom vi adopterer flere amerikanske tradisjoner. Personlig tenker jeg at det er hyggeligere med en opplevelse sammen, enn å gi gaver. Det har vi alle nok av. Retten jeg deler i dag lages i to prosesser og er ikke den helt enkleste, men i India sies det at veien til mannens hjerte går gjennom magen så kanskje du har lyst til å gjøre noe ekstra for din kjære på Valentines dagen?

Kofta betyr en bolle slik som kjøttbolle og kan vel så mye lages av grønnsaker. Curry har sin opprinnelse i kadhi (dh uttales som hard l, som Ola i Østfold) og betyr en rett med saus. Siden engelskmennene ikke klarte den uttalelsen brukte de curry på sin måte. Denne er laget av kjøttdeig som blir keema og retten kalles keema kofta curry.

IMG_4341

Keema kofta curry

400 gr kjøttdeig

1 ½ ss tandoori paste

50 gr rødløk i terninger

ev ½ ts salt

1 ss frisk koriander

Saus:

1 ss olje

2 ss curry paste

4 ss rømme/ creme fraiche

½ ts salt

1-2 dl vann

Fremgangsmåte:

 1. Elte sammen kjøttdeig, paste, salt og frisk koriander. Form til små boller med to spiseskjeer og stek i stekepanne eller i stekeovn i 10 min på 225°IMG_4372
 2. Varm paste og rømme tilsett vann og salt. Gi et oppkok og tilsett koftaene og la trekke i sausen, tilsett gjerne litt fløte mot slutten. 
  IMG_4398IMG_4399
 3. Avslutt med frisk koriander. Passer godt til basmati ris, raita eller for eksempel glutenfri naan. Og selvfrølgelig papadams!

IMG_4426

Å glede sine kjære med et deilig hjemmelaget måltid med maassse kjærlighet, er en av de beste gaven som kan gis mener jeg. LYKKE TIL!

8 kommentarer om “Gled din kjære

 1. Tilbaketråkk: Ukemeny 27 | Nirusverden

 2. Tilbaketråkk: Ukemeny 36 | Nirusverden

 3. Tilbaketråkk: Ukemeny 45 | Nirusverden

  • Hei Elin,

   Så hyggelig! Du kan lagre den ved å legge siden til som bokmerke (står øverst i menylinjen). Eller kopiere linken et sted du alltid har den tilgjengelig. Lykke til! 🙂

   Liker

 4. Tilbaketråkk: Ukemeny 6 | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s