MANGO FOR TO

Frisk mango gele det er noe du muligens aldri har smakt før? La deg friste for det er veldig godt. Jeg laget to varianter den ene spedde jeg litt ut med vann, du kan eventuelt bruke melk. Da blir den litt blek synes jeg. Det er smak og behag om man vil spe ut mangoen eller ikke, men jeg synes det ble litt for søtt når den ikke spes ut.

IMG_6405

Skal du ha en vegetar variant, kan du bruke agar-agar som er plantegelatin. Den blir ikke like fast som når du bruker gelatin. Varm opp mango, vann, og 3-4 ts agar-agar, bland godt. Avkjøl og la stå i kjøleskap noen timer eller natten over.

MANGO GELE

3,5 dl mangopuré

1,5-2 dl vann

6 plater gelatin

Vanilje saus

Fremgangsmåte:

Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Bland mango og vann, klem ut alt vannet av gelatinplatene og løs de opp i ½ dl kokt vann. Hell gelatin blandingen i en tynn stråle med mangoen men du rører sammen. La stå noen timer i kjøleskap til gelén stivner.

IMG_6404

Nytes med vaniljesaus.

NAM 🙂

4 kommentarer om “MANGO FOR TO

 1. Tilbaketråkk: Ukemeny 13 | Nirusverden

 2. Etter å ha besøkt dere på vegetarfestivalen. Hvor dere snakket om allergivennlig, mangler dere hva bytter jeg med for å få MELKEFRITT.

  Liker

  • Hei Wenche,
   Alle alternativ som soyamelk/havrefløte/ kokosmelk kan brukes. Hvis du er allergisk mot alt, prøv flytende tofu. Hører gjerne fra deg hva du bruker og hva du synes om smaken:)
   – Niru

   Liker

 3. Tilbaketråkk: Ukemeny 43 | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s