Indisk mat på norske fat

I dag ser jeg hvor god nytte jeg har hatt av kokeboken min. Når jeg skal lage en rett, vet jeg akkurat hvor mange naan jeg får ut av deigen for eksempel. Det hjelper meg utrolig mye i min hverdag og ikke minst i min catering virksomhet.

Oppskrifter begynte å jeg lage tidlig. Da mamma ble spurt hvordan forskjellige retter var laget av naboer og venner som var på besøk, var det naturlig at jeg oversatte oppskriftene skriftlig på grunn av bedre språkbeherskelse. Så kom interesse videre via skolekjøkkenet, hvor norske kaker og bakst var en ny arena som mor ikke behersket. Som nr to i en søskenflokk på fire, var jeg stolt av å stå for busdagskaker og lignende. Allerede som 13-åring.

Skjermbilde 2014-10-12 kl. 17.22.18

Matinteressen vedvarte og økte til en kjær hobby. Resultatet er 77 oppskrifter i min første kokebok «Indisk mat på norske fat». Hvor 43 av disse er glutenfrie. I slutten av oktober er det 10 år siden boken kom ut og fikk terningskast 6 i anmeldelse.

Forside_Indisk_mat1
Det er moro å se tilbake og få tilbakemeldinger på hvor god nytte og glede folk har hatt av den, på grunn av enkel innføring og kobling til norske ganer og forhold. Jeg er stolt over hvor langt Masalamagic har kommet siden og hvordan jeg har klart å gjøre min hobby om til jobb. Min virksomhet er bare et av flere eksempler på hvor mye man kan få til, kun med et lite ønske eller gnist i deg som brenner for noe. Tar av meg hatten for alle andre med like virksomheter, for det er tøft, men så absolutt verdt det!


Tenkte å dele min favoritt oppskrift fra boken, som er så god, enkel og ikke minst sunn!

Kikertesalat Chane ki chaat

Sunn og mettende kikertesalat, hvor du trenger :  

400 gr kokte kikerter

200 gr kokte poteter, i terninger

50 gr rødløk i terninger

250 gr tomater i terninger

1 frisk chili, finhakket (kan sløyfes)

1 ts malt pepper

1 ts salt

3 ss sitronsaft

3 ss finstrimlet frisk koriander

Bland alt sammen og smak til.

Chaat masala

Server som tilbehør eller forrett. Har du mulighet til å få tak i chaat masala, tilsett 2 ts av denne indiske krydderblandingen. Det vil sette en ekstra god smak på denne.

Lykke til! 🙂

9 kommentarer om “Indisk mat på norske fat

  1. Tilbaketråkk: 2. søndag i advent | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Luke nummer 10 | Nirusverden

  3. Tilbaketråkk: Kjøttfri | Nirusverden

  4. Tilbaketråkk: Midlertidig tatovering | Nirusverden

  5. Tilbaketråkk: To fluer i en smekk – barnebursdag & veldedighet | Nirusverden

  6. Tilbaketråkk: Ukemeny 35 | Nirusverden

  7. Tilbaketråkk: Masala scampi | Nirusverden

  8. Tilbaketråkk: Årets oppskrifter | Nirusverden

  9. Tilbaketråkk: Ny supermat i vesten, gammel tradisjon i India | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s