Utdrikningslag med Masalamagic

I de fleste kulturer er bryllup og forberedelser til bryllup meget sentrale høydepunkter i livet. Her må jeg si at indisk utdrikningslag, som for øvrig mye annet er i særstilling. Det er ikke kun venninner som blir invitert for å feire den som gifter seg. Alle kvinner store og små i familien, vennekretsen og nabolaget inviteres. Dersom det kun er 50 damer, snakkes det om liten feiring. Damene synger tradisjonelle sanger med klapp og tromme slag på dholaki, en liggende tromme som skal slås på begge sider i forskjellige takter. Min mor er kjempeflink som klarer både å synge mens hun spiller selv, skal love deg at det krever konsentrasjon og trening. Etter flere iherdige forsøk, har jeg avskrevet denne aktiviteten til pensjonist tiden 🙂 Men til gjengjeld når det kommer til dans, kan jeg finnes på dansegulvet til langt ut på natt.

Vi danser fra sen ettermiddag til langt ut på natt med selvfølgelig deilig servering mellom slagene. Sangene omhandler først og fremst om hvor dårlig match brudgommen er i forhold til jenta og hvor gjerrig svigerfamilien er. Det er masse erting av bruden i form av dans, poesi og lignende. Dersom kvelden feires sammen av gutte og jentesiden, er det en jovial opplevelse av parodi om begges familie. I den forbindelse har Bollywood bidratt med mye morsom lyrikk og dansetrinn, noe som brukes flittig i praksis. Tanken er hele tiden å overgå motparten.

Untitled

Guttene i familien og nær slekt er gjerne med og det nye er at flere lager en felles fest slik at både gutte siden og jente siden feirer sammen. Da blir det klar konkurranse mellom jente og guttesiden om hvem som har de beste danserne/opptreden. Etter hvert som man har mer penger å rutte med, blir det leid inn danseinstruktør og treninger flere uker i forveien. Ingenting overlates til tilfeldighetene.


Jeg har brukt denne tradisjonen til å lage utdrikningslag for de som ønsker en minnerik aften både for bruden og venninnene uten kun en ”rølpefest”, som vi kalte det i Fredrikstad.

Møt den indiske matkulturen i en koselig stemning, det kan settes ekstra spiss på feiringen ved å kle vordende brud i indisk sari, tilhørende smykker som bindi og mehndi (hennamaling) om du tør. Fortvil ikke, fargen forsvinner i løpet av en ukestid. Her er det tid og budsjett som styrer omfanget, det er mulig å legge inn en Bollywood workshop der deltakerne lærer en koreografi og danser med eller uten indiske klær.

IMG_1202 Ylva m mehndi

Hele kvelden avsluttes med et herlig måltid som gjestene har laget i felleskap våre koselige lokaler i Oslo. Lokalene innehar delikat indisk dekor og atmosfære. Dette er noe jeg gleder meg til hver gang når det virkelig lyser i øynene til bruden, pga overraskelsen av å oppleve noe så unik, annerledes og fargerikt. Deler noen bilder fra tidligere arrangement.

ARR 28.5.2005 066 indisk6

Nå nærmer jo bryllupssesongen seg, så dere må bare ta kontakt om det er noe dere lurer på i forhold til dette 🙂 Jeg har hatt det mye morro med disse hyggelige sammenkomstene hos meg. Ha en fin dag videre!

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s