Hurra, atter en deilig vegansk kake med mango! Den blir så saftig at man ikke trenger noen glasur. På grunn av litt limejuice, blir den syrlig i smak så det går an å utelate den dersom du ønsker en søtere smak. Vi i smakspanelet synes den var veldig frisk og kan spises uten dårlig samvittighet. Jeg malte havregryn til mel, men de kan også blandes direkte i røren. Da blir det litt ”grovere” smak på kaken. Bruker du glutenfritt gryn, blir kaken glutenfri 🙂

IMG_1092

Etter bare et par biter, var kommentaren fra minstemann: ” Kan du lage den på bursdagen min?”. Den er altså så enkel at jeg kan slenge den sammen like før gjestene kommer og sette i ovnen. Så har jeg en fersk kake uten noe styr med krem, glasur etc.

VEGANSK KAKE MED MANGO OG BRINGEBÆR

75 g kikertemel (egen reklame)

100 g malte havregryn

100 g malte mandler

50 g kokosmasse

150 g brunt sukker

1 dl rapsolje

4 dl mangopuré (egen reklame)

saften av 1 lime med revet skall

1 ts bakepulver

300 g bringebær

PYNT :

100 g bringebær

revet limeskall

melis

IMG_1123

Fremgangsmåte :

  • Mal mandler og havregryn. Bland alt utenom bringebær til en kakerøre.
  • Bruk bakepapir og en 20×30 cm langpanne, hell halvparten av røren i bunnen og 300 g bringebær. Fyll på resten av røren og stek i 35-40 minutter på 160 grader.
  • Sjekk med en gaffel etter 30 minutter og stek mer hvis nødvendig.

Lykke til, den er alldeles nydelig!