Tilbehør på kjøkkenet

Lukten finner du hele året, men den brukes spesielt på denne tiden av året. På julegrøt, når du baker og ikke minst i drikker. Men visste du at utenom den gode smaken og fantastiske lukten, er det mye godt for helsen når du bruker kanel.

 • Så mye mer enn et krydder, er kanel rik på mangan, jern, kalsium og fiber også. Det er mange essensielle oljer som synes å ha en stimulerende effekt på vår hukommelse, kognitiv funksjon, fokus og årvåkenhet. Peppermynte, rosmarin, og kanel er noen av de beste. Vi vet alle at vår luktesans og hukommelse er knyttet tett sammen, men det synes vi kan bruke dette til vår fordel. Rett og slett en eim av kanel øker årvåkenhet og enda bedre humør. Siden kanel er rikt på mangan, kan det også redusere kramper under PMS og bidra til å balansere hormoner.

68657c9b8933c64522d9537f6bab5e02

 • Dette betyr kanel beskytter kroppen mot frie radikaler som fører til for tidlig aldring, kreft og andre skader. Forbedrer blodsirkulasjonen, tynner blodet, og styrer blodsukkeret. Dette resulterer i mindre søtsug, slik at du spiser mindre og lettere kan kontrollere inntaket av kalorier. Kanel er også en vanlig ingrediens i mange tyggegummier og munnskyllevann med god grunn. Prøv oljen trekke med en dråpe kanel olje i kokosolje eller bare nippe lett søtet kanel te.
 • Kanel eterisk olje er en av de beste antimikrobielle stoffer som er kjent for mennesket. Det er effektivt mot mange farlige bakterier, virus og sopp. Noe som gjør kanelte til et nyttig våpen mot forkjølelse og influensa sesongen. Teen kan også hjelpe mot matforgiftning. Det er også en effektiv måte å rense og desinfisere hjemmet ditt. Bare fortynne kanel olje i destillert vann, riste, og spray. Du trenger bare 1% kanel olje i denne løsningen.
  Eple-snacks
  Tips på sunn og enkel snacks med kanel
 • Senker LDL kolesterol, triglyserider, og totale kolesterolnivået uten å påvirke HDL kolesterol. Alle disse reduserer risikofaktorer for hjertesykdom, slag og diabetes. I tillegg kan det faktisk være med på å hindre spredning og vekst av kreftceller. Det kan spille en rolle i å reetablere de riktige signalene og holde sukker nivåer under kontroll, slik at kreftceller ikke kan vokse så raskt eller spre så langt.

bc1320884b1d670a208faadb744359b3Inspirasjon til å pynte pepperkaker (bildene er lånt fra Google)

 • Blant annet til blodsukker kontroll. Kanel har en måte å forebygge og motvirke symptomene på type 2 diabetes, som har en gunstig effekt på blodsukkeret og insulinfølsomhet. Diabetikere kan enkelt legge det til flere måltider oftere, drikke det som te, eller selv ta det som et supplement. Det er generelt redusere smerter og betennelser.
 • Siden kanel frastøter skadedyr og dreper bakterier, gjør den en ganske god mat konserveringsmiddel. Legg det til oppskrifter du ønsker å holde litt lenger i kjøleskapet eller strø litt kanel støv inn i brødpose for å unngå mugg. Kanel foret emballasje er enda i verk.

Fotolia_60843842_Subscription_XXL_0Kaffe1

Kanel er godt i både te og kaffe. Håper dette var hjelpsomt og lærerikt!

Husk lørdagsåpent i morgen fra 10:00-16:00 forresten 🙂

4 kommentarer om “Tilbehør på kjøkkenet

 1. Tilbaketråkk: Kashmiri lam | Nirusverden

 2. Tilbaketråkk: KALD KANEL CHAI | Nirusverden

 3. Tilbaketråkk: Indisk gløgg / Kashmiri kawa | Nirusverden

 4. Tilbaketråkk: Turmeric Latte // Haldi doodh | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s