Videregående

God søndag og gratulerer til alle mødre! Håper dere får en fin dag med barn og familie. Solen skinner litt ekstra for oss i dag 🙂

Det er alltid ekstra stas med videregående kurs. Deltakerne har fått prøvd ut rettene fra grunnkurset og kan mer om krydder. Uansett hvilket kurs man går på, gjelder regelen å prøve ut det du har lært snarest mulig, slik at det sitter. Videre er det gøy å høre om forskjellige erfaringer som er gjort med krydder og oppskriftene mine, ikke minst hvilke kommentarer de har fått for rettene som er servert venner og familie. Det gleder meg STORT!

Deltagerne lærte å lage en pickle som er god til så og si all slags indisk mat, besan ki barfi og samosas. En pickle gjør maten mer smakfull, akkurat som en chutney. Oppskriften kommer etter bildene fra kurset.

IMG_1468 IMG_1470 IMG_1478 IMG_1472 IMG_1473

Her lagde vi besan ki barfi.

IMG_5247 IMG_1484


Gulrot og chili pickle

Ca. 200 gr.

10 ss olje

en klype dyvelsdrek

4–5 karriblader, hvis du har

1 ts sennepsfrø

1 ts malt sennepsfrø

1 ts bukkehornfrø

1 ts salt

1 ts gurkemeie

Eventuelt 1 ts chilipulver

150 gr. gulrot

5–6 grønne chili

4–5 ss sitronsaft

DSC_0079IMG_8820

Fremgangsmåte:

  1. Skrell og skyll gulrøttene, del i staver på 1 x 5 cm. Skyll og tørk chiliene, del i to på langs. Mal sennepsfrø og bukkehornfrø.
  2. Varm olje, ha i dyvelsdrek og karriblader, fres i 30 sekunder og tilsett sennepsfrø. Når de popper, tilsett resten av krydderet og ha i gulrot og chili. Bland godt (kun 1-2 min).
  3. Ta kjelen bort fra platen og la alt bli avkjølt. Tilsett sitronsaft og ha alt i et rent glass. Oppbevares i kjøleskapet.

Jeg har lyst til å dele noen av bildene som kursdeltakerne har sendt inn etter kurset. Det synes jeg er kjempe hyggelig. Har du prøvd noen av oppskriftene i kokeboken min eller fra bloggen, så del de gjerne med #masalamagic på instagram.

image1

God søndag videre! 🙂

2 kommentarer om “Videregående

  1. Tilbaketråkk: Frokost | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Ukemeny 12 | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s