Indisk vegetar husmannskost

God tirsdag! Håper pinsen har vært fin og avslappende. Her har det vært full kok med vegetarfestivalen, som det er like hyggelig å stå på hvert år! Hvis du ikke fikk det med deg i år, satser vi på at du kan bli med neste år 🙂 I dag deler jeg ny vegetarrett, som faller i smak hos ALLE her hjemme, til tross for at det kun er jeg som er vegetarianer. Håper dere vil prøve!

KHICHDI er en sunn, mettende og god Ayurvedisk rett som gir fullverdig dekning av protein og aminosyrer pga kombinasjon av linser og bønner. Den er veldig lett for magen og spesielt god etter omgangsyke, feber etc. hvor fordøyelsesystemet skal komme i gang. Ayur betyr liv og ved betyr kunnskap, så det betyr kunnskap om livet. En urindisk behandlingsmetode basert bl.a på urter, krydder og oljer.

KHICHDI

2 ss ghee

5 cm kanelstang

2 laurbærblad

5 nellikspiker

1 svart kardemomme

200 gr mung split

150 gr ris

2 ts salt

2 ss ghee

2 ts spisskummen

1 ts garam masala

1,3-1,4 l vann

IMG_3489

Fremgangsmåte:

  • Skyll ris og bønner, åpne kardemomme kapselen. Varm 2 ss ghee, ha i kanelstang, laurbærblad, nellikspiker, ris, bønner, vann og salt. La alt koke til det får en grøt konsistens. Har du en trykk koker, vil det gå på knapt 10-15 min. i vanlig kjele, 30-40 min avhengig av hvor sterk varme og hva slags gryte du bruker.
  • Varm ghee, ha i spisskummen. La de frese i 30 sek og hell over khichdi. Avslutt med garam masala. Nytes i en suppeskål med en klatt ghee og en god chili pickle.IMG_3504 IMG_3520

    De hele krydderne som kokes med helt til retten er ferdig, kan tas ut før servering. Babyer og barn kan også starte med denne som et enkelt måltid.

    Masse lykke til! Ha en fin dag videre 🙂

4 kommentarer om “Indisk vegetar husmannskost

  1. Tilbaketråkk: Ukemeny 8 | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Ukemeny 31 | Nirusverden

  3. Tilbaketråkk: Fordeler med ghee | Nirusverden

  4. Tilbaketråkk: Ukemeny 17 | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s