Indisk bounty

God morgen! Håper helgen har vært fin 🙂 Jeg skal friste med dessert i dag. Hovedingrediensen er super populær om dagen!

Barfi betyr konfektbiter, de skjæres i form som sirupsnipper. Har du prøvd barfi av kikertmel? Denne er enda enklere, samtidig egg- og glutenfri. Laget raskere enn vafler… Og du kan ha på litt smeltet mørk eller lys sjokolade så slipper du kjøpe Bounty 🙂 Jeg har halvert sukkeret fra slik mamma lager den, da det dekker søtbehovet, men ønsker du mer er det bare å doble. Må absolutt prøves!

Kokosbarfi

200 gr kokosmasse

100 gr sukker

1 dl melk/vann

½ ts ghee

 Fremgangsmåte:

 • Mal kokosmassen fint i en kjøkken maskin. Bland i sukker og melk/vann og la stå i 30 min.
 • Varm ghee i en stekepanne og ha i blandingen, vend alt jevnlig i 3-4 min.
  IMG_3588
 • Smøre et fat med litt fett, ha blandingen over og jevne med en kniv. La stå i 1 time. Skjær i pene biter og pynt med bladsølv. Noe av dette formet jeg som kuler uten sjokolade. Noen kuler dyppet jeg i smeltet mørk sjokolade og rullet i kokosmasse.
  IMG_3600 IMG_3601
  IMG_3603 IMG_3604Håper det frister! Ha en god søndag videre 🙂

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

2 Comments

 1. Hei! Takk for fin stand og god mat på Oslo Vegetarfestival!
  http://mewkid.net/oslo-vegetarfestival-2015/

  • Hei Ina, det var hyggelig å hilse på deg på festivalen. Helt fantastisk oppslutning og kjempemoro med strålende tilbakemelding på maten, produktene og kokkekursene mine. Takk for god tilbakemelding, håper vi ses igjen neste år 🙂 Niru.

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: