Mango iskake med mørk sjokolade

Jeg er juni barn og hadde bursdag tidligere i måneden. Til denne dagen hadde jeg lyst til å lage noe nytt. Alle hos meg elsker daimkake og jeg brukte derfor familien som prøvekanin på denne lekkerbisken som garantert blir laget igjen!

Daimsjokolade er ganske søt og jeg valgte derfor mørk sjokolade i stedet. Du kan gjerne prøve med friske bringebær eller andre litt syrlige bær som en fin kombinasjon med mangoisen. Jeg valgte kun sjokolade som pynt for ikke å prøve altfor mange nye smaker på en gang. God sommer!

IMG_3834

MANGOISKAKE

Bunn:

4 eggehvite

150 gr malte mandler

150 gr melis

Topp :

6 dl kremfløte

4 ss sukker

4 eggeplommer

400 gr mangopuré

200 gr mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

 • Knus mandler i kjøkken maskin. Pisk eggehvitte til hvit skum. Bland i melis og mandler forsiktig med en slikke pott. Steke i ca en time på 150 grader, deretter avkjøl.
 • Pisk fløte og sukker. Bland mangopuré, så eggeplommene. Hakk sjokoladen i små biter og bland i, spar noen ruter til topping, de kan raspes på rivjern.
 • Hell over mandelbunnen og sett i fryseren over natten.IMG_3823

13 kommentarer om “Mango iskake med mørk sjokolade

 1. Hei.
  Denne vidunderlige iskaken er nå laget og fortært, men da frossen mangopuree var det eneste jeg fikk tak, måtte jo denne tines før den ble blandet inn. Når isen da ble fryst, og pureen for andre gang frosset, kom det masse iskrystaller i isen. Kan jeg ikke lage pureen selv? Av fersk mango. Evt. med litt sukker?

  Likt av 1 person

  • Hei Elin,

   Så hyggelig å høre at du prøver ut kaken! Dette skjer ikke med vår mangopuré som du finner på de fleste Meny og Ultra butikker. Har ikke butikken i nærheten av deg det, kan du alltids spørre om det kan tas inn for deg da de har mulighet til å bestille 🙂 Ellers finner du den her : http://www.masalamagic.com/product/5965/
   Pureen kan også lages selv, men det krever litt mer arbeid. Håper det smaker!

   Hilsen Niru

   Liker

   • På Jacobs hadde de ikke din puré, og på Meny hadde de ingen i det hele tatt. Er den jeg får kjøpt på nett hos deg fersk? Har du oppskrift om jeg lager den selv.
    Mvh
    Elin

    Likt av 1 person

   • Våre produkter er på de fleste meny. Det var kanskje utsolgt på Jacobs? Meny Manglerud, Ultra Bryn har også. Alle meny butikker kan forøvrig bestille deg om de ikke har. Min mangopure er fersk og lagret på boks. For å lage selv, kan du bruke fersk og evt. tilsette sukker etter smak. Lykke til:)

    Liker

   • Hei Elin 🙂 Det har gått mye Mango Pure i sommer så den er nok utsolgt i et par butikker, fylles opp kontinuerlig. Den høsts på den beste tiden i India, og blir satt på boks uten noen unaturlige konserveringsmidler 🙂 Det er den samme du får på nettsiden vår.

    Liker

  • Hei igjen Elin, Du kan lage den selv, men jeg vil anbefale å bruke vår mango pure da den er uten unaturlige konserveringsmidler og mango av høy kvalitet. Hvis du likevel ønsker å lage pureen selv gi meg beskjed så skal jeg finne frem oppskriften 🙂

   Liker

   • Skal på Hacibs nå, de sier de bare har Mango Chutney fra deg. Sjekker i hyllene jeg. Meny Lambertseter har den ikke i sortimentet sitt, sier de.
    Tar gjerne oppskriften uansett, mens jeg leter videre.
    Takk for all din tilbakemelding!
    Mvh
    Elin

    Liker

 2. Tilbaketråkk: Ukemeny 36 | Nirusverden

 3. Tilbaketråkk: Årets oppskrifter | Nirusverden

 4. Tilbaketråkk: Ukemeny 28 | Nirusverden

 5. Tilbaketråkk: Bakt eple med mangokrem | Nirusverden

 6. Tilbaketråkk: Ukemeny 44 | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s