Nøttesnacks

Peanøtter og alle slags nøtter er kjempesunt. Peanøtter er rike på energi (567 kalorier per 100 g) og inneholder en hel rekke næringsstoffer, mineraler, antioksidanter og vitaminer som er avgjørende for optimal helse.

De bidrar til å senke LDL eller «dårlig kolesterol» og øker HDL, eller «gode kolesterolet» i blodet. Videre er peanøtter god kilde til protein; gir aminosyrer som er viktig for vekst og utvikling. Bruken reduserer risikoen for magekreft og har en beskyttende funksjon mot kreft, hjertesykdommer, degenerativ nervesykdom, Alzheimers sykdom, virus og soppinfeksjoner.

Nøttene er fullpakket med mange viktige B-kompleks grupper av vitaminer, er rik kilde til mineraler som kobber, mangan, kalium, kalsium, jern, magnesium, sink og selen. Bare en håndfull peanøtter per dag gir nok antioksidanter, mineraler, vitaminer og protein. Det har blitt funnet at kokte peanøtter har to til fire ganger økning i viktige antioksidanter, så det er all grunn til å spise mer av det. Ta deg en håndfull daglig. Det gjør jeg 2-3 ganger i uken ved å variere i salat, ha med i koking og steking sammen med grønnsaker. Her har du en enkel snack, jeg foretrekker de jeg knekker selv.

Nøttesnacks

50 gr peanøtter

10 gr rødløk

1 ss frisk koriander

ev liten frisk chili

20 gr reddik

½ ts chaat masala

1 ss sitron saft

IMG_3585

Pynt med chilli eller tomat 🙂 Håper det smaker!

4 kommentarer om “Nøttesnacks

  1. Tilbaketråkk: Ukemeny 33 | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Ukemeny 38 | Nirusverden

  3. Tilbaketråkk: Ukemeny 49 | Nirusverden

  4. Tilbaketråkk: Ukemeny 46 | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s