Spinat & linsegryte

Spinat er meget sunn og jernrik. Denne retten er meget proteinrik på grunn av kombinasjon med linser. Du kan bruke den til ris eller som fyll i pitabrød/ taco med salat. 

Palak daal

6 ss olje
1 fedd hvitløk
1/5 ts dyvelsdrek
1 ts spisskummen
200 gr. tomater
1 ss revet ingefær
1 ½ ts salt
½ ts chili pulver
¾ ts garam masala
70 gr. linser
400 gr. spinat, gjerne frossen
½ -1 dl vann

Fremgangsmåte:

 • Skyll linsene godt og bløtlegg i vann mens du tilbereder resten.
 • Varm olje, ha i hvitløk i terninger dyvelsdrek og spisskummen.
 • Tilsett 200 gr tomater, ingefær og krydderne. Bland godt, ha i linser og spinat.
  IMG_3530
 • Kok til linsene er møre ca. 15-20 min.
 • Serveres med 1 ss smeltet ghee.

IMG_3552

Håper det smaker 🙂

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

8 kommentarer

 1. Maria

  Hei! Så deilige oppskrifter! Jeg har holdt meg til plantekost , egg og fisk. En god stund, men etter ca et halvt år ender jeg alltid opp med lavt jern og dermed lavt energi nivå. Jeg spiser variert og supplerer m f eksempel melasse i tillegg til jernrik plantekost og fisk som inneholder mye jern. Hvordan skal jeg kunne opprettholde kostvanene og fortsatt ha nok jern i kroppen? Håper du kan gi meg tilbakemelding. Mvh Maria

  • Hei Maria, dette problemet er jeg kjent med! Spinat og alle blad grønnsaker er meget bra, husk alle grønnsaker som blir mørke når de står på benken etter at de er skrelt, kan brukes dvs poteter, epler, avokado osv. Rosiner ig brune kikerter ( servitør som kikerter men er brune og mindre) inneholder mye jern. Bruk de i salat, se også min oppskrift på kikertesalat men bruk brune istedet. I innvandrer butikker får du roasted chick Peas, bruk de som snacks med melasse=knallbra jern sammensetning.
   Se oppskriften methi alu, bukkehornkløver med poteter.
   Jeg kommer med oppskrift på energi bar med melasse og nøtter på bloggen etterhvert. Håper det er til noe hjelp i første omgang.
   Niru 🙂

 2. Christian

  Hvilken type linser skal brukes?

Legg igjen en kommentar