Koriander ribberull

Innlegget inneholder annonselenker
Nå som jeg er i gang med testing av ribbe, tenkte jeg å lage ribberull. Det har jeg ikke gjort før. Utfordringen her er å få smaken helt gjennom kjøttet. Et tips for det er å lage store snitt på undersiden slik at marinaden trekker inn, på oversiden er det enklere fordi man ruter opp svoren.
img_0037

KORIANDER RIBBERULL

1,5 kg ribbe
3 ts salt
2 ts pepper
2 dl vann

Fremgangsmåte :

  • Salt og pepre ribben, pakk inn i folie og la stå i kjøleskapet 2 dager.
  • Smør korianderpaste godt på oversiden og undersiden.
  • Rull ribben sammen og sett 2 tannpirker på hver side slik at du får en rull.
  • Ha 2 dl vann i bunnen av en langpanne. Bygg opp med en tallerken og dekk med folie.
  • Stek i 45 minutter på 230 grader.
  • Ta av folien og stek videre på 200 grader i 1-1,5 t.
Til denne kan jeg foreslå å servere poteter, brun saus og daddel glasserte grønnsaker.
Slik gjør du : fres dampede grønnsaker et par minutter med daddelchutney og sesamfrø.

img_0034

Min familie syns det gjerne kunne vært med mer smak, hva synes du?

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

1 Comment

  1. Torunn Thrall

    Hei Jeg pleier å steke ribbe eller rull uten å helle marinade på svoren, bare kjøttet. Ellers kan svoren fort bli svidd og myk. Heller på litt kokende vann på svoren og lar kjøttet dampe 40 minutter under folie 230 grader. Deretter steker jeg rull eller ribbe (2 kg) på 160 grader ca to timer. Skrur så på grillen. Når svoren har poppet, tar jeg den av og steker videre med krydder og marinade. Min vri på Indonesisk mat og italiensk porchetta/svinerull. Garantert godt med indisk smak også tenker jeg.

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: