Curry suppe med laks og scampi

Suppe smaker godt i kulden og når den er hot, varmer det ekstra godt. Jeg har muligens en tendens til å favorisere retter med chili og det kan ikke nevnes for sjeldent at du kan tilpasse det dine og familiens behov.

img_0342

Her har jeg laget suppe med currysmak, laks og litt grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet.

Du kan bruke flere eller andre du liker. Jeg har ikke servert ris til denne suppen, siden den er ganske mettende. Ris er en klassiker til denne retten, men som alternativ til ris kan man servere kokt quinoa, hvis ønskelig. Kjøttfri mandag eller ei, for en vegan variant, anbefaler jeg aubergine staver, brokkoli og sopp som en god sammensetning.

CURRY SUPPE

2 ss olje

250 gr laksfilet

2 ss curry paste (egen reklame)

300 gr kokte scampi

200 gr gulrøtter

200 gr squash

1 purre

1 boks kokosmelk

2-3 dl vann

frisk koriander

Fremgangsmåte:

  • Varm 1 ss olje og stek fisken i store terninger. Sett til side.
  • Skjær gulrot i staver, squash i store skiver og purre i ringer. Spar 1/3 av purren til pynt.
  • Varm 1 ss olje, la grønnsakene frese i noen minutter tilsett currypaste og kokosmelk. La koke i 5 min. Ha i kokte scampi og vann. Kok til alt kjennes gjennomkokt.

Serveres med et godt dryss purre ringer.

img_0357

Hot fornøyelse!

 

 

 

 

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

1 Comment

  1. Sissel Slettjord

    Her er det viktig å holde tunga rett i munnen – pass på å kjøpe scampi som er bærekraftig produsert! Både fisk og tradisjonelt oppdrett er svært miljøskadelig. Fisket ødelegger korallrevene og tradisjonell oppdrett ødelegger mangrovesumpene. Men det går an å få scampi som er bærekraftig produsert, så pass på! Eller bytt ut scami med reker☺

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: