Ris, sopp og koriander

I det indiske kjøkken er det vanlig å spise ris med enten daal eller en siderett, gjerne vegetar. Det kan eksempelvis være den jeg la ut for noen dager siden eller jeera alu. Siden jeg liker å eksperimentere litt på kjøkkenet, prøvde jeg ut en ny rett. Bruker selvfølgelig basmati ris. Her har du en god vegetarrett, like mye som en siderett!

IMG_4417

RIS MED SOPP OG KORIANDER

2 ss koriander paste

100 gr sjampinjong

2 dl basmati ris

4 dl vann

eventuelt litt salt etter smak


(egen reklame)

Fremgangsmåte:

Skyll ris og bløtlegge i dobbel mengde vann. Rens og skjær sjampinjong i skiver,. fres disse 2-3 i koriander paste, tilsett vannet som risen var bløtlagt i. Kok opp og ha i ris. Rør kun en gang. Når vannet er i ferd med å koke inn, skru varmen ned på nest lavest og la trekke med lokk i 6-7 min.

Bildet du ser over er et forslag på indisk tapas. Følg med, oppskriftene kommer snart 🙂 Kanskje en idé til 17.mai? Lykke til!

3 kommentarer om “Ris, sopp og koriander

  1. Tilbaketråkk: Ukemeny 32 | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Vegetar inspirasjon | Nirusverden

  3. Tilbaketråkk: Ukemeny 16 - 2018

Legg inn en kommentar