Krydret kylling med sopp

Innlegget inneholder annonselenker i form av egen reklame

Kylling kan kombineres med det meste og hvorfor ikke prøve noe annet enn det gamle vante? I dag tenkte jeg å by på baby sjampinjong. Jeg har hørt flere si: «det er jo ikke noe smak i den», men det er nettopp der masala magic trer inn – altså det å trylle med krydder! Et kjedelig blomkålhode eller sjampinjong blir innbydende og fristende. Denne retten kan trygt gjentas hos oss da første kommentar var : «det lukter skikkelig digg, mamma», og da er moder’n ganske fornøyd!

img_0563

Det eneste som tar litt tid er å rense soppen, jeg hadde heldigvis ganske ren kurv, men de bør likevel børstes godt med en pensel siden de ikke bør skylles. Det kan forekomme jord i gropene.

KYLLING MED SOPP

4 ss olje

100 gr løk strimler

2 fedd hvitløk

1 ss raspet ingefær

1 dl knuste tomater

¾ ts gurkemeie

1 ts malt korianderfrø

1 ts malt spisskummen

1,5 ts salt

1 ts chili pulver

1 ts malt pepper

500 gr kylling biter

250 gr baby sjampinjong

¾ ts garam masala

2 ss frisk mynte

img_0570

Fremgangsmåte :

 • Varm olje, ha i løkstrimler og stek løken til den skifter farge.
 • Tilsett knust hvitløk og raspet ingefær. Stek et lite minutt og fortsett med tomater og krydder.
 • Bland godt og ha i kyllingbiter, etter 5 minutter tilsett rensede sopp.
 • La alt steke under lokk i 10 minutter.
 • Avslutt med garam masala og frisk mynte.

Lykke til!

 

 

 

 

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

5 Comments

 1. jokono

  Jeg synes du har gått for mye over i kjøtt og fisk verdenen!

  Hilsen Jorunn Koppergård

  • Hei Jorunn!
   Takk for tilbakemelding. Jeg publiseres ca en vegetar og en kjøtt oppskrift hver uke, slik at det skal bli en fin balanse. Samt noe søtt eller drikke. Som regel har jeg også vegetar/vegan tips på mange av kjøttoppskriftene. Er det noe spesielt du ønsker å lese mer av?
   Mvh Niru 🙂

 2. Elling Berg

  Hei

  I går hentet jeg min krydderboks på posten fra nettbutikken din. Jeg gikk umiddelbart igang med første oppskrift jeg fant. Nemlig denne. Jeg har aldri laget indisk mat tidligere, men ble inspirert da jeg var i Udaipur en uke nettopp. Dette var relativt enkelt å lage og ble kjempegodt. jeg hadde ikke forventet å lykkes på første forsøk. Du er flink å beskrive hvordan man går frem for nybegynnere. Takk for super blogg!

  Mvh

  Elling

 3. Snakker vi ordentlige t skje mål som når man baker, eller slike man spiser med?

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: