Garam masala

Dette kjente og essensielle krydderet er et blandingskrydder som brukes i snacks og middagsretter. Krydderet brukes til veldig mange retter og er en av de fem hovedkryddrene som trengs for å lage indisk mat. Det er også brukt i alle pastene mine som finnes i butikkene. Hjemme maler jeg krydderet selv, noe jeg har gjort  så lenge jeg kan huske, og det kan kjøpes HER (egen reklame).  Som dere ser på bildet inneholder det blant annet kardemommekapsler og laurbærblader.

Kardemommekapslene hjelper kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer via nyrene. På grunn av sin vanndrivende egenskap, hjelper det å rense urinblæren, galle, nyre og bekjempe betennelser.

Indisk krydderboks

Krydderet bruker jeg i blant annet jeera alu, poteter med spisskummen. Og ofte er dette krydderet med på å sette den spesielle smaken på retten. Det er alltid med i min krydderboks, sammen med blant annet chilipulver, spisskummen og salt.
I dag ville jeg bare tipse dere om bruken av krydderet 🙂

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

2 Comments

 1. Christian Thorn

  jeg lagde egen garam masala i dag. Jeg fant to oppskrifter på nettet som jeg kombinerte og endret litt på (garam masala jeg har kjøpt i butikk har en litt for bitter smak etter min mening): Har ikke prøvd min egen blanding i mat ennå men det lukter i alle fall godt:

  30 grønne kardemommekapsler
  4-5 sorte kardemommekapsler
  15 nellikspiker
  15cm kanelstang/kanelbark
  2 ss spisskummen (frø) (det stod 5 ss i oppskriften men dette høres mye ut?)
  2 ss korianderfrø
  1 ts sort pepper (hel)
  1/2 – 1 ts chilipulver (avhengig av hvor sterk man liker det. Chilipulveret jeg bruker er malte tørkede bird chilies og VELDIG sterkt)
  1 ss fennikelfrø
  1 muskatnøtt
  noen (2-3) stykker muskatblomme
  1 ts sennepsfrø
  1-2 stjerneanis
  1 laubærblad

  Jeg varmet alle krydderne i pannen, avkjølte og tok ut frøene fra de sorte kapslene og malte alt i en egen krydderkvern. Spent på å bruke det i oppskrifter!

  • Hei Christian, Så bra at du lager krydderblandinger selv. Denne oppskriften er helt annerledes enn min. For meg minner denne om en curry blanding siden den inneholder chilipulver, høres spennende ut:)

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: