Makki ki roti // Roti av maismel

Vi er så heldige å ha forskjellige typer glutenfritt mel i indisk kjøkken. Lomper av maismel sammen med spinat og et forfriskende glass lassi er et typisk punjabi måltid.  Dette lager jeg dessverre altfor sjeldent!

I utgangspunktet er det litt avansert, det er ikke det første man starter på for å lage indisk. Problemet er at maismel er glutenfritt og dermed vanskelig å binde. Tipset er å lage deig til 3-4 lomper om ganger, du bør ha kokende varmt vann som røres ut med melet raskt med en skje. Deigen skal ikke stå lenger så du må lage litt og litt om gangen. Siden de serveres med smør, trengs det ikke salt i men hvis du ikke har med spinat, kan du bruke salt og frisk eller tørket bukkehornkløver!

IMG_2094Det er egentlig ingen oppskrift fordi det avhenger av slags maismel du har og der er veldig mange varianter, til og med i ”innvandrer” butikker er det grov, mellomgrovt og fin type. Du blander sammen mel og vann til en deig som er håndterlig for deg. Lompen kan klappes ut på håndflatene eller kjevle forsiktig ut med plastfolie. De blir naturlig nok tykkere enn roti av vanlig hvetemel og må stekes på medium sterk varme, ved for svak varme faller de fra hverandre. Bruk stekespade for å snu de og steke begge sider. Smøres med en god klatt meieri smør.
IMG_2086IMG_2089Tør du prøve?

MAKKI KI ROTI

Dette er ca mål til 2 porsjoner (6 små roti)

100 gr maismel

1,5 dl kokt vann

Du trenger bare: en god stekepanne, steke spade og mye tålmodighet!

Lykke til!

4 kommentarer om “Makki ki roti // Roti av maismel

  1. Tilbaketråkk: …gi oss i dag vårt daglige brød | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Ukemeny 48 | Nirusverden

  3. Tilbaketråkk: Spinat scampi | Nirusverden

  4. Tilbaketråkk: Meltyper i det indiske kjøkken | Nirusverden

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s