Methi

Tørket Bukkehornkløver kalles methi på hindi. Dette brukes i middagsretter og snacks. Methi tilsettes ved å ha bladene på den ene håndflaten og knuse eller gni med den andre håndflaten. Den har en nydelig lukt og hever smaken på rettene betraktelig. Krydderet kan være litt vanskelig å få tak i, spør om det kan bestilles i nærbutikken.

Tørket Bukkehornkløver Dried Methi

Methi bruker man også som en smakstilsetter i brød, supper, curryer og sauser. Dette brukes for eksempel i glutenfrie naan, oppskriften står bak på Masalamagics kikertemel som selges i butikken. Selv bruker jeg det veldig mye og er en av de fem krydrene man må ha for å lage indisk mat, synes jeg. Har alltid methi i krydderboksen min. Sammen med blant annet garam masala og gurkemeie.

Skjermbilde 2014-10-04 kl. 14.35.47

Har du fersk methi, kan du selv tørke den i solen. Fjern tykke stilker, skyll bladene lett og la tørke på et klede. Kan tørkes i solen. Ha på luft tett glass.

Bukkehurnfrø  er veldig fint å bruke om man har muskelsmerter. Du trenger å male bukkehornfrøene og blande ½ ts i ½ glass kokt vann. Drikk lunken på fastende mage.

5 kommentarer om “Methi

  1. Tilbaketråkk: Raita | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Fiskepakore | Nirusverden

  3. Tilbaketråkk: Makki ki roti // Roti av maismel | Nirusverden

  4. Tilbaketråkk: Alu ke pakore // Friterte potetskiver | Nirusverden

  5. Tilbaketråkk: Squash kofta | Nirusverden

Legg inn en kommentar