Hvorfor spise tomater?

Det er rett og slett mange gode grunner til å spise tomater, her er noen av dem. Alle fargerikt frukt og grønnsaker er gode kilder til antioksidanter, jo sterkere farge desto mere antioksidanter. Det lærte jeg av pappa, da han valgte ut frukt og spesielt friske chili var det om å gjøre å velge de med sterkest farge.

Den røde fargen i tomatene er pigmentet lykopen som i tillegg til å være antioksidant er bakterie hemmende. For vegetarianere som meg er det gull verdt, siden de inneholder 5 ganger mer jern enn egg og dobbelt så mye som melk! Siden de har lavt kalori innhold, lite fett og sukker virker de slankende og er spesielt nyttige for hjertesyke og diabetikere.

img_8214

Spis 2-3 tomater hver dag for å unngå forstoppelse og halsbrann. Uten tvil øker de smaken på de fleste rettene, spesielt indiske. På mitt kjøkken er det nesten krise hvis jeg ikke har tomater i hus.

Jo mer modne, desto mer vitaminer inneholder de, så lag deg fersk tomatsuppe etter trening i stedet for diverse næringsdrikk. Tomater er svært rike på A og C vitamin, normaliserer blodtrykket, er et naturlig skjønnhetsmiddel, fjerner døde hudceller, bevarer huden og motvirker lungeinfeksjon.

Her er enda et argument for at indisk mat er sunt; Undersøkelser viser at å varmebehandle tomaten øker tilgjengeligheten av lykopen og antioksidantnivået.

IMG_7582
Prøv hjemmelaget tomatjuice 


Er du over 30 år, kan spesielt denne masken anbefales;

Mos 1 tomat, tilsett 1 ts honning
Smør i ansiktet og vask av etter 5 min.

Kilder:
Mine 30 år gamle bøker fra togturer i India
Dr Asim Duttaroy ; indisk forsker bosatt i Norge Bilagsmagasinet Dagbladet God torsdag 23.02.2012

2 kommentarer om “Hvorfor spise tomater?

  1. Tilbaketråkk: Svingod vindaloo | Nirusverden

  2. Tilbaketråkk: Squash kofta | Nirusverden

Legg inn en kommentar